Snelle Javaanse Saotosoep

Gepubliceerd op 11 februari 2019 13:28

Prep

Bouillon van de Saoto

Kook het water met de marinade van Tante Julie

Voeg de zoute ketjap toe

Voeg eventueel pimentkorrels toe

Breng op smaak met bouillonpoeder en zout

Kook in een pan apart de kipfilet en de eieren

Pittige ketjapsaus

Meng de 2 fijngehakte knoflookteentjes, de Zoete ketjap,  de zoute ketjap en 1 madame jeanet peper of andere fijngesneden peper. Warm het eventueel op.

Bijgerechten

Snij de selderie en prei fijn en doen in aparte bakjes

Snij de kool fijn

Was de taugé en doen in een schaal

Pluis de kipfilet

Doe de eieren in een schaal

Doe de uitjes, gefruite aardappeltjes in een aparte schaal

 

Plezier

Zet pan met hete bouillon neer

Doe alle bijgerechten en de pittige ketjapsaus er om heen

Schep eerst alle bijgerechten op een soepbord of kom

Schep de bouillon eroverheen en eindig met de ketjapsaus naar smaak!

Jang Switie

 

Plan

Voor de bouillon

2 liter water

2 El Marinade van tante Julie

1 EL Zoute ketjap

Zout óf bouillonpoeder

Gefruite uitjes

Gefruite aardappeltjes

1 prei

1 ons selderie

3 ons kool

3 ons taugé

gekookte eieren, 1 per persoon

1 pond gekookte kipfilet

Optioneel:

4 pimentkorrels

Voor de ketjapsaus

2 fijngehakte knoflookteentjes

6 EL Zoete ketjap

3 El zoute ketjap

1 madame jeanet peper of andere peper fijngesneden

 

 

 

 


«   »