Snelle Javaanse Saotosoep

Gepubliceerd op 11 februari 2019 om 13:28

Voor 4 personen

Deze soep is lekker om in de koelkast te hebben. Je bewaart de bouillon apart. Zo kan je per keer je kommetje vullen om je te verwarmen. Voor een groep is dit gerecht ook ideaal. Eem pan dampende bouillon in het midden en hieromheen lekkere kommetjes met bijgerechten. Gezond & Switie, jouw Surinaams feestje thuis!

Prep

Bouillon van de Saoto

Kook het water met de marinade van Tante Julie

Voeg de zoute ketjap toe

Voeg eventueel pimentkorrels toe

Breng op smaak met bouillonpoeder en zout

Kook in een pan apart de kipfilet en de eieren

Bijgerechten

Snij de selderie en prei fijn en doen in aparte bakjes

Snij de kool fijn

Was de taugé en doen in een schaal

Pluis de kipfilet

Pel de gekookte eieren en doe in een schaal

Doe de uitjes, gefruite aardappeltjes in een aparte schaal

Kook de rijst of mie

Pittige ketjapsaus

Snij de knoflook en madame Jeanet peper fijn. Meng dit met de zoete ketjap en de zoute ketjap.  Warm het eventueel op.

 

Plezier

Zet pan met hete bouillon neer

Doe alle bijgerechten en de pittige ketjapsaus er om heen

Schep eerst alle bijgerechten op een soepbord of kom

Schep de bouillon eroverheen en eindig met de ketjapsaus naar smaak!

Jang Switie

 

Plan: haal in huis

Voor de bouillon

2 liter water

2 El Javaanse marinade 'Tante Julie' van Sorgh & Hoop

1 EL zoute ketjap, ketkap asin

Zout óf bouillonpoeder

Gefruite uitjes

Gefruite aardappeltjes (optioneel)

1 prei

1 ons selderie

3 ons kool

3 ons taugé

gekookte eieren, 1 per persoon

1 pond gekookte kipfilet

250 gram rijst of mie

Optioneel:

4 pimentkorrels

Voor de ketjapsaus

2 tenen knoflook

6 EL zoete ketjap, ketjap manis

3 El zoute ketjap, ketjap asin

1 madame jeanet of andere peper

 

 

 

 

Gezellig met elkaar je kommetje vullen met heerlijke kleine gerechtjes en heirover heen warme bouillon.

Pssttt

 

 


«   »