Snelle Javaanse roerbak van Witte Kool en meer..

Gepubliceerd op 4 februari 2019 om 22:35

Voor 4 personen

Deze Javaanse roerbak van kool is heerlijk in een omelet of met rijst of als bijgerecht. De kool is knapperig en de gefruite uitjes of seroendeng als finishing touch geeft het gerecht een bijzondere bite!

Plan

Haal in huis:

  • 2 El Javaanse marinade 'Tante Julie' van Sorgh & Hoop
  • 300 gram witte kool of sperziebonen of kousenband
  • 2 ons champignons
  • 50 gram seroendeng
  • 50 gram gefruite uitjes
  • 3 EL olijfolie
  • 1/2  ui
  • 1 El zoete ketjap, ketjap Manis
  • 1 El zoute ketjap.ketjap Asin

 

Prep

  • Snij het ui fijn.
  • Snij de kool of sperziebonen of kousenband fijn
  • Snij de champignons in blokjes of slices

 

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg de ui en marinade toe en bak kort
  • Voeg de witte kool,sperziebonen of kousenband toe en roerbak tot de 5 minuten
  • Sluit de pan enkele minuten af totdat de groenten gaar maar nog knapperig zijn. Niet te lang want de kool moeten beetgaar zijn!

 

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je 300 ml kokosmelk toe aan het einde
  • Eet met rijst of bami. Maak Javaanse nasi of bami door gekookte mie of rijst te bakken met de groenten. Serveer dit met omelet, pindasaus, plakjes gebakken banaan, seroendeng en gefruite uitjes
  • Rol het in een wrap of omelet en serveer met Surinaamse pindasaus
  • Gebruik eventueel ook spitskool, dat is snel klaar maar sluit de pan dan niet af!
  • Maak een mix van bonen, kool en champignons!

«   »