Snelle Javaanse roerbak van Witte Kool

Gepubliceerd op 4 februari 2019 22:35

Voor 4 personen

Deze Javaanse roerbak van kool is heerlijk in een omelet of met rijst of als bijgerecht. De kool is knapperig en de gefruite uitjes of seroendeng als finishing touch geeft het gerecht een bijzondere bite!

Plan

Haal in huis:

  • 2 El Javaanse basismarinade Puur & Switie
  • 500 gram witte kool
  • 50 gram seroendeng
  • 50 gram gefruite uitjes
  • 3 EL olijfolie
  • 1/2  ui

 

Prep

  • Snij het ui fijn.
  • Snij de kool fijn

 

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg de ui en marinade toe en bak kort
  • Voeg de witte kool toe, roerbak tot de kool net gaar is
  • Sluit de pan 5 minuten even af, niet te lang want de kool moeten beetgaar zijn!

 

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je 300 ml kokosmelk toe aan het einde.
  • Eet met rijst, rijst of bami.
  • Rol het in een wrap of omelet en serveer met Surinaamse pindasaus
  • Maak een vegetarische Javaanse nasi of bami en doe er gekookte mie of rijst doorheen.
  • Gebruik eventueel ook spitskool maar dat is sneller klaar en hierbij de pan niet afsluiten!

«   »