Snelle Javaanse Kipfilet van Tante Julie

Gepubliceerd op 4 februari 2019 21:58

voor 4 personen

Deze Javaanse kip maak je  in 10 minuten en kan je voor veel doeleinden gebruiken zoals met kokossaus en boontjes of als basis voor bami of nasi

Plan

Haal in huis:

  • 2 El Javaanse basismarinade Puur & Switie
  • 500 gram filet van kip
  • 4 EL olie
  • 1 ui

Prep

  • Snij de ui fijn.
  • Snij kip in blokjes
  • Snij de groenten in kleine stukjes
  • Op de foto is de kip met sperziebonen en taugé

 

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg de ui en marinade toe en bak kort
  • Voeg vlees toe en roerbak 5 minuten o[ hoog vuur tot het gaar is
  • Voeg de groenten toe, roerbak tot de groenten net gaar zijn.
  • Sluit bij boontjes de pan even af, niet te lang want de boontjes moeten beetgaar zijn!

 

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je 300 ml kokosmelk toe aan het einde.
  • Eet met rijst, rijst of bami.
  • Rol het in een wrap of omelet en serveer met Surinaamse pindasaus
  • Maak een vegetarische Javaanse roerbak met een combinatie van blokjes tahoe, bonen en paddenstoelen

«   »