Snelle Javaanse Kipfilet met Champignons van Tante Julie

Gepubliceerd op 4 februari 2019 21:58

voor 4 personen

Deze Javaanse kip maak je in 10 minuten en kan je voor veel doeleinden gebruiken zoals met kokossaus en boontjes of als basis voor bami of nasi. Ik gebruik tegenwoordig een combinatie van biologische kipfilet en champignons. Hierdoor is het gerecht gezonder en eten we minder vlees. Ook wordt het gerecht door deze combinatie van groente en vlees niet duurder ook al gebruiken we bio kip. Bij Javaans eten strooi ik voor het opdienen altijd seroendeng en gefruite uitjes over het gerecht.Als ik taugé en kiemgroente heb een beetje erover heen. Lekker knapperig en gezond!

Plan

Haal in huis:

  • 2 El Javaanse marinade 'Tante Julie' van Sorgh & Hoop
  • 300 gram filet van kip
  • 2 ons champignons
  • 4 EL olijfolie
  • 1 ui
  • 1 El zoete ketjap
  • 1 El zoute ketjap

Prep

  • Snij het ui fijn.
  • Snij de kip in blokjes
  • Snij de champignons in kleine stukjes

 

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg de ui en marinade toe en bak kort
  • Voeg vlees toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur tot het gaar is
  • Voeg de champignons toe en roerbak tot de groenten net gaar zijn.

 

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je 300 ml kokosmelk toe aan het einde.
  • Eet met rijst, rijst of bami.
  • Rol het in een wrap of omelet en serveer met Surinaamse pindasaus
  • Maak een vegetarische Javaanse roerbak met een combinatie van blokjes tahoe, bonen en paddenstoelen
  • Voeg er gesneden sperziebonen aan toe samen met de champignons, sluit bij boontjes de pan even af, niet te lang want de boontjes moeten beetgaar zijn!

«   »