Javaanse omelet-wrap

Gepubliceerd op 7 september 2018 18:02

Ook weleens zin een een gezonde, hartige snack..maar je hebt weinig tijd..of wil je scoren bij je vrienden..Maak dan dit heerlijk gerecht als snelle lunch of avondeten. De uitgesproken smaak van de Javaanse marinade van Tante Julie gemaakt met verse kruiden zorgt dat dit gerecht indruk maakt. Vooral ook voor de niet keukenprinsen en prinsessen..

Plan

Haal deze boodschappen in huis:

4 eieren

2 el olijfolie of wokolie

1 El Javaanse marinade 'Tante Julie' van Sorgh & Hoop

2 ons Oosterse Wok groenten

1 EL zoete ketjap Manis

1 EL zoute ketjap Asin

seroendeng en gefruite uitjes,

2 ons rauwe groenten: wortel, komkommer, taugé, kiemgroenten

warme pindasaus óf Thaise chilisaus

eventueel verse kruiden zoals koriander, selderie of peterselie

 

Prep

Maak 2 omeletjes

Snij en was alle groenten

Snij dunne plakken komkommer en wortel

Snij de verse kruiden fijn.

 

Plezier

Bak de Javaanse marinade 2 minuten met 2 El olijfolie. Roerbak hierin de wokgroenten.

Vul de omelet met wokgroenten, rauwe groenten, seroendeng en ui.

Vouw de omelet dicht en schenk de pindasaus of chilisaus erover en serveer met stukjes komkommer.

 

Pssst…maak snelle bami of nasi

Vervang 1 ons wok groenten eventueel door 1 ons

blokjes van kipfilet of tahoe. Voeg 1 El olie toe en bak het vlees of tahoe in de marinade. Voeg vervolgens de wokgroenten toe.

Kook rijst of bami voor 2 personen. Bak dit met het wokgerecht mee.

Maak op smaak met zoet en zoute ketjap.

Snij de omelet in reepjes.

Doe door de rauwe groenten, sap van 1 citroen of scheutje azijn en 1 tl honing.

Doe het wokgerecht op een bord en serveer met

reepjes omelet, pindasaus, rauwe groenten, gefruite uitjes en

seroendeng

 

Jang Switie


«   »