Home » Recepten » Javaanse Recepten van Tante Julie » Javaanse omelet-wrap

Javaanse omelet-wrap

Gepubliceerd op 7 september 2018 18:02

Ook weleens zin een een gezonde, hartige snack..maar je hebt weinig tijd..of wil je scoren bij je vrienden..Maak dan dit heerlijk gerecht als snelle lunch of avondeten. De uitgesproken smaak van de Javaanse marinade van Tante Julie gemaakt met verse kruiden zorgt dat dit gerecht indruk maakt. Vooral ook voor de niet keukenprinsen en prinsessen...de marinade is in november te koop.

Javaanse omelet-wrap voor 2 personen

Plan

Haal deze boodschappen in huis:

4 eieren

2 el olijfolie of wokolie

1 El Javaanse marinade van tante Joosje

2 ons Oosterse Wok groenten

seroendeng en gefruite uitjes,

2 ons rauw groenten: wortel, komkommer , taugé

warme pindasaus óf Thaise chilisaus

eventueel verse kruiden zoals koriander, selderie of peterselie

 

Prep

Maak 2 omeletjes

Snij en was alle groenten

Snij dunne plakken komkomkommer en wortel

Snij de verse kruiden fijn.

 

Plezier

 Bak de Javaanse marinade 2 minuten met 2 El olijfolie. Roerbak hierin de wokgroenten.

Vul de omelet met wokgroenten, rauwe groenten, seroendeng en ui.

Vouw de omelet dicht en schenk de pindasaus of chilisaus erover en serveer met stukjes komkommer.

Snelle javaanse nasi óf bami

 

Pssst…

Vervang 1 ons wok groenten eventueel door 1 ons

blokjes van kipfilet of tahoe. Voeg 1 El olie toe.

Kook rijst of bami voor 2 personen. Bak dit met het

wokgerecht mee. Maak op smaak met zoet en zoute

ketjap. Snij de omelet in reepjes.

Doe door de rauwe groenten sap van 1 citroen of

scheutje azijn en 1 tl honing.

Doe het wokgerecht op een bord en serveer met

reepjes omelet, pindasaus, rauwe groenten, uitjes en

seroendeng

 

Jang Switie


«