Bonen in Javaanse kokossaus

 

Plan

  • 90 gram Javaanse Kruidenpasta
  • 300 gram vleesvervanger of tofu (tahoe)
  • 50 gram champignons
  • 150 gram sperziebonen
  • 5 EL olijfolie
  • 1 ui
  • 100 ml kokosmelk

Optioneel

  • bakje Seroendeng
  • bakje gefruite uitjes

Prep

  • Snij de ui fijn.
  • Snij de vleesvervanger of tofu  blokjes
  • Snij de champignons  in stukjes
  • Was en snij de sperziebonen in stukjes
 

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg de ui en kruidenpasta toe en bak kort
  • Voeg de vleesvervanger of tahoe toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur tot het gaar is
  • Voeg de champignons toe en sperziebonen toe en roerbak 2 minuten
  • Voeg kokosmelk toe en roer goed
  • Sluit de pan op middelhoog vuur een paar minuten af totdat de sperziebonen gaar maar nog knapperig zijn.
  • Voeg eventueel peper en zout toe.
  • Serveer in een mooie schaal en decoreer met gefruite uitjes en Seroendeng.

 

 

Pssst...