Javaanse tahoe, spruiten, bloemkool wok

Gepubliceerd op 4 december 2019 11:37

Voor 4 Personen

Deze Javaanse No Waste roerbak van tahoe, spruitjes en alle restjes groente uit de koelkast is heerlijk als afwisseling op de winterse stamppotten. Eet het met gekookte mie of rijst. Gefruite uitjes of seroendeng als finishing touch geeft het gerecht een bijzondere bite!

Plan

Haal in huis:

  • 2 El Javaanse marinade van Sorgh & Hoop
  • 250 gram tahoe
  • 500 gram groenten zoals spruitjes, bloemkool, courgette, aubergine, champignons, sperziebonen
  • 50 gram seroendeng
  • 50 gram gefruite uitjes
  • 4 EL archideolie of andere olie voor het wokken
  • optioneel: 1 El zoete ketjap, ketjap Manis
  • optioneel: 1 El zoute ketjap.ketjap Asin

 

Prep

  • Snij de tahoe in blokjes
  • Snij alle groente even groot als de tahoeblokjes

Plezier

  • Verwarm de olie en bak de tahoe op hoog vuur lichtbruin
  • Voeg de marinade toe en bak kort mee
  • Voeg de groenten toe en roerbak 5 minuten
  • Breng eventueel op smaak met de zoete en zoute ketjap  Strooi er voor het opdienen seroendeng en gefruite uitjes over!

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je 300 ml kokosmelk toe na het wokken
  • Serveer het gerecht eventueel in een omelet met pindasaus, plakjes gebakken banaan en kroepoek

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.