Kerrie-ovenschotel van kip en aardappel met rotie of nan

Gepubliceerd op 23 september 2020 om 21:36

voor 4 personen

Deze ovenschotel eten we graag met rotie óf nan. Ik maak in 1 kerrieschotel biologische kippenbouten, aardappels en zoete aardappels. Er kunnen ook stukjes aubergine of pompoen bij. Hierdoor eten we meer groente en minder vlees en is het gerecht goed betaalbaar. Meng als het gerecht bijna klaar is gekookte kikkererwten er door.

Plan

  • 90 gram Hindoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop
  • 1 TL Komijn
  • 2 kippenbouten (ongeveer 500 gram)
  • 2 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 1 middelgroot ui (ongeveer 100 gram)
  • 2 tomaten
  • 2 aardappels
  • 1 grote of 2 kleine zoete aardappels
  • 1/2 TL zout
  • Optioneel: madame Jeanet peper fijngestampt
  • 4 rotieplaten óf nan, rijst 

Prep

  • Was de kippenbouten
  • Snij de ui in stukjes, middelfijn
  • Snij de tomaat fijn
  • Snij de aardappels in blokjes
  • Doe de kippenbouten in een ovenschaal
  • Voeg de olijfolie, ui, tomaat,  zout, Hindoestaanse kerriepasta, komijn en aardappels eraan toe toe
  • Meng de ingrediënten goed door het vlees en de aardappels
  • Sluit de ovenschaal af met aluminiumfolie en gaar het gerecht op 200 graden 145 minuten
  • Vergeet niet om op de helft van de tijd de kip en aardappels te draaien.

Plezier

 

  • Haal de folie van de schaal en warm het gerecht 10 minuten op 200 graden op!
  • Warm de rotie  of nan !
  • Meng wat stukjes komkommer met chutney en serveer erbij!

Psstt....

  • Maak extra saus door meer tomaat toe te voegen.
  • Maak een zachtere smaak door het toevoegen van óf ½ kopje room óf kokosmelk
  • Minder vlees? Vervang een deel door plakjes champignons, blokjes aubergine of pompoen
  • Lekker hierbij is een frisse chutney en stukjes komkommer!

 



«   »