Krab met kerrie en kokosmelk

Gepubliceerd op 20 februari 2020 om 22:06

Kerriekrab voor 4 personen

Voor een echt eetfeestje zet je een pan met kerriekrab op tafel en ga je er met z'n allen van genieten. ik ken Surinaamse families die een paar keer per jaar met 30 man bij elkaar komen om krab te eten. Je moet geduld hebben maar de delicate smaak van verse krab is niet te evenaren...

Plan

Haal in huis voor 4 personen:

  • 100 gram Hindoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop
  • 1 kilo krabbenpoten of 500 gram gamba's of grote garnalen
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 El olijfolie
  • Zout of vegetarische bouillonpoeder
  • zwarte peper
  • 400 ml kokosmelk
  • Optioneel Madame Jeanet peper

Prep

  • Was de krabbenpoten zorgvuldig met een afwas borstel of sponsje
  • Snij de krabbenpoten in gelijke scharen,stukjes
  • Pel de gamba's of garnalen
  • Snij het ui middelfijn
  • Snij de knoflook fijn
  • Open 1 blik kokosmelk
  • (optioneel) Snij de Madame Jeanet fijn

Plezier

  • Doe de olie in de pan met knoflook en ui en bak kort
  • Voeg de Hindoestaanse kerriepasta toe en roerbak 5 minuten
  • Voeg de krabbenpoten of garnalen toe.
  • Bak 5 minuten op middelhoog vuur
  • Maak op smaak met peper en zout of eventueel vegetarische bouillonpoeder
  • Voeg kokosmelk toe.
  • Sluit de pan af en laat de krabkerrie nog 15 minuten sudderen op laag vuur. Bij garnalen laat je het gerecht 5 minuten sudderen.
  • Als de saus te dik is water toevoegen, is het te dun de pan open laten staan en de vocht laten verdampen.

 

 

 

 

Psstt....

  • Grote krabbenpoten doe je in een plastic zakjes en sla je kapot met de achterkant van een bijl. zorg ervoor dat je hele keuken er niet onder zit!
  • Bij kleinere krabbenpoten deze met een tang breken en het vlees eruit halen.
  • Eet het gerecht met roerbak kool, rijst en Surinaamse chutney
  • Maak van de restjes krabkerrie krabbensoep door er water en bouillon aan toe te voegen en 200 ml room. Zeef de soep en doe er wat witvis of gepelde garnalen in.

«   »