Hindoestaanse Poke Bowl

Gepubliceerd op 23 april 2019 om 16:21

Wil je moeiteloos 300 gram verse groenten met smaak eten, genieten en je afvragen waarom je dit nooit eerder hebt gemaakt, maak dan deze Hindoestaanse bowl. Voor een snelle gezonde hap kijk je wat voor verse groenten je in de koelkast hebt. Ik gebruik deze keer fijngesneden bonen, bloemkool, spinazie, kikkererwten en linzen.

Plan

  • 200 gram kipfilet of vleesvervanger
  • 200 gram gekookte kikkererwten (blik of potje mag ook)
  • 200 gram gekookte linzen (blik of potje mag ook)
  • 90 gram indoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop
  • 1 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 1 pond verse of diepvriesspinazie. Vervang door sperziebonen, kousenband of fijngesneden spitskool. Een combinatie mag ook!
  • 1 tomaat
  • 1 Tl zout of meer of minder naar smaak of vegetarische drinkbouillonpoeder
  • 1 El komijn
  • Madame Jeanet peper fijngestampt of zwarte peper naar smaak (optioneel)

Prep

  • Snij groente naar keuze in stukjes
  • Laat de blikjes groenten uitlekken in een vergiet!
  • Snij de kip óf vleesvervanger in stukjes
  • Snij de tomaat in fijne stukjes

Plezier

  • Doe de olie in de pan verwarm en voeg de kerriepasta toe.
  • Voeg de kip of vleesvervanger toe en bak 2 minuten op hoogvuur
  • Voeg de kikkererwten en linzen toe en de komijn
  • Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur
  • Voeg de spinazie toe of overige groenten naar keuze toe en roerbak totdat het gaar is maar nog knapperig!
  • Voeg 1 tl zout of vegetarische bouillonpoeder toe!
  • Voeg een beetje water toe

Psstt...

  • Gebruik eventueel diepvries biologische bladspinazie en doperwten (heb ik altijd in de diepvries)
  • Maak er een soep van door er 2 glazen water toe te voegen. Maar voeg ook dan extra zout of bouillonpoeder naar smaak toe
  • Zoete aardappels of aardappels zijn ook lekker maar kook deze even beetgaar in water met zout!

«   »