Hindoestaanse Zalmkerrie

Gepubliceerd op 8 mei 2019 15:12

voor 2 personen

Deze zalm met de Hindoestaanse marinade van kerrie is heerlijk in combinatie met roerbak kerrie kool of linzen gebakken met een eetlepel Hindoestaanse mariande. Eet er een stuk nan, rijst of rotie bij en natuurlijk een beetje chutney.Lekker met verse pure stukken tomaat.             

Plan

Haal in huis:

  • 300 gram visfilet, 75 gram per persoon of 2 vismoten
  • 2 EL Hindoestaanse marinade van 'Tante Sita' van Sorgh & Hoop
  • 1 ui en 1 tomaat
  • 2  El olijfolie
  • 2 rotie's, rijst,nan of wrap
  • 1 Tl zout of meer of minder naar smaak
  • madame Jeanet peper fijngestampt of zwarte peper naar smaak

     
 

Prep

  • Snij het vis in blokjes van 2 cm x 2cm
  • Smeer de vis in met 1 El Hindoestaanse marinade
  • Snij het ui in stukjes, middelfijn
  • Snij de tomaat in grote stukke.

Plezier

  • Doe de olie in de pan
  • Voeg het ui eraan toe en bak de uien totdat ze glazig zijn
  • voeg 1 EL Hindoestaanse marinade toe.
  • Roerbak 2 minuten en voeg de stukjes vis voorzichtig toe.
  • Bak de stukjes vis voorzichtig aan beide kanten.
  • Voeg eventueel de groenten naar keuze toe.
  • Sluit de pan 5 a 10 minuten totdat alles gaar is.

Psstt....

  • Maak extra sterk door1 el marinade of Hindoestaanse masala tot te voegen.
  • Maak extra saus door het toevoegen van 2 fijngesneden tomaten óf ½ kopje water en 2 EL tomatenpuree
  • Maak een zachtere smaak door het toevoegen van óf ½ kopje room óf ½ blik kokosmelk
  • Voeg je favoriet groenten bij het visgerecht. Diepvries doperwten voeg je op het laatst bevroren toe
  • Eet het met rijst eventueel en meng dit door het gerecht.Z Gekookte zoete aardappels of aardappels bak je mee met de zalm.
  • Lekker hierbij is een frisse chutney, stukken tomaat en stukjes komkommer!

«   »