Hindoestaanse Poke Bowl

Gepubliceerd op 23 april 2019 16:21

Wil je moeiteloos 300 gram verse groenten met smaak eten, genieten en je afvragen waarom je dit nooit eerder hebt gemaakt, maak dan deze Hindoestaanse bowl. Voor een snelle gezonde hap kijk je wat voor verse groenten je in de koelkast hebt. Ik gebruik deze keer fijngesneden bonen, bloemkool, spinazie, kikkererwten en linzen.

Plan

Haal in huis:

  • 1 ons kipfilet
  • 1 blik kikkererwten en 1 blik linzen
  • 1 volle EL Hindoestaanse marinade 'Tante Sita' van Sorgh & Hoop
  • 1 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 1 pond verse spinazie of diepvries of sperziebonen of kousenband óf fijngesneden spitskool. Een combinatie mag ook!
    Neem alle verse groeten die je lekker vindt
  • 1 tomaat
  • 1 Tl zout of meer of minder naar smaak of vegetarische drinkbouillonpoeder
  • 1 El komijn
  • madame Jeanet peper fijngestampt of zwarte peper naar smaak

     

Prep

  • Snij groente naar keuze in stukjes
  • Laat de blikjes groenten uitlekken in een vergiet!
  • Snij de kip in stukjes
  • Snij de tomaat in fijne stukjes

Plezier

  • Doe de olie in de pan
  • Doe er 1 EL Hindoestaanse marinade bij en roerbak 2 minuten
  • Voeg de kikkererwten en linzen toe aan de marinade en voeg de komijn eraan toe.
  • Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur
  • Voeg de spinazie toe of overige groenten naar keuze toe en roerbak totdat het gaar is maar nog knapperig!
  • Voeg 1 tl zout of vegetarische drinkbouillonpoeder toe!

Psstt..

  • Gebruik eventueel diepvries biologische bladspinazie en doperwten (heb ik altijd in de diepvries)
  • Maak er een soep van door er 2 glazen water toe te voegen.
  • Zoete aardappels of aardappels zijn ook lekker maar kook deze even beetgaar in water met zout!

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.