Snelle Kerrie van Kikkerwten en Spinazie

Gepubliceerd op 4 februari 2019 17:10

Voor 4 personen

Dit de ultieme maaltijd als je hongerig, moe bent en op zoek ben naar 'Trooseten'. Ik doe hierbij nan of rotie of rijst. Maak er een soep van door aan het eind water toe te voegen en linzen. Maak af met vegetarisch drinkbouillon naar smaak!

Plan

Haal in huis:

  • 1 blik kikkererwten of 1 blik linzen
  • 1 volle EL Hindoestaanse marinade van Tante Sita
  • 2 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 1 pond verse spinazie of diepvries of sperziebonen of kousenband óf fijngesneden spitskool. Een combinatie mag ook!
  • 4 rotieplaten, nan of wrap of rijst
  • 1 Tl zout of meer of minder naar smaak of vegetarische bouillonpoeder
  • 1 El komijn
  • madame Jeanet peper fijngestampt of zwarte peper naar smaak

     

Prep

  • Snij groente naar keuze in stukjes
  • Laat de blikjes groenten uitlekken in een vergiet!

Plezier

  • Doe de olie in de pan
  • voeg 2 EL Hindoestaanse basismarinade aan toe.
  • Roerbak 2 minuten
  • Voeg de kikkererwten toe aan de marinade.
  • Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur
  • Voeg de spinazie toe of overige groenten naar keuze toe en roerbak totdat het gaar is maar nog knapperig!
  • Sluit de pan 5 a 10 minuten totdat alles gaar is. Bij verse spinazie de pan niet afsluiten!
  • Warm de rotie of wrap of nan op.

Psstt....

  • Maak extra sterk door 1 el marinade of Hindoestaanse masala tot te voegen.
  • Eet het met rijst, nan of rotie
  • Zoete aardappels of aardappels zijn ook lekker om in het gerecht mee te bakken. Kook deze even voor in water met zout!
  • Serveer er een lekkere frisse chutney bij zoals de appelchutney van Tante Sita

«   »