Snelle Kipkerrie met Champignons van Tante Sita

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 om 13:21

voor 4 personen

Deze schotel eet je als eenpansgerecht met rotie of nan. Het is heerlijk met een chutney.

Ik maak altijd extra veel kipkerrie omdat het ook heerlijk is op een broodje voor de lunch of koolhydraat arm te eten met een omelet. Ik gebruik tegenwoordig een combinatie van biologische kipfilet en champignons. Hierdoor is het gerecht gezonder en eten we minder vlees en wordt het gerecht niet duurder ook al gebruiken we bio kip.Maak van onderstaand gerecht het eventueel een soep door er linzen of kikkererwten en spinazie, water en bouillon aan toe te voegen.

Plan

Haal in huis:

  • 300 gram kipfilet, 75 gram p per persoon
  • 2 EL Hindoestaanse marinade van 'Tante Sita' van Sorgh & Hoop
  • 1 ui
  • 4 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 200 gram champignons of de keuze uit een van de volgende groeten: sperziebonen, kousenband, witte kool, blikje linzen, diepvries doperwten, tomaten
  • 4 rotieplaten, nan of wrap
  • 1 Tl zout of meer of minder naar smaak
  • madame Jeanet peper fijngestampt of zwarte peper naar smaak

     

Prep

  • Snij de kipfilet of tahoe e in blokjes van 1cm x 1 cm
  • Snij het ui in stukjes, middelfijn
  • Snij groente naar keuze in stukjes of laat het uitlekken.

Plezier

  • Doe de olie in de pan
  • Voeg het ui eraan toe en bak de uien totdat ze glazig zijn
  • voeg 2 EL Hindoestaanse basismarinade aan toe.
  • Roerbak 2 minuten en voeg de gesneden kipfilet toe aan de marinade.
  • Roerbak 3 minuten op middelhoog vuur
  • Voeg de groenten naar keuze toe en roerbak nog 5 minuten.
  • Sluit de pan 5 a 10 minuten totdat alles gaar is.
  • Diepvries doperwten voeg je op het laatst bevroren toe en roerbak ke 2 minuten op hoog vuur.
  • Warm de rotie of wrap of nan op.

Psstt....

  • Maak extra sterk door 1 el marinade of Hindoestaanse masala tot te voegen.
  • Maak extra saus door het toevoegen van 2 fijngesneden tomaten óf ½ kopje water en 2 EL tomatenpuree
  • Maak een zachtere smaak door het toevoegen van óf ½ kopje room óf ½ blik kokosmelk
  • Eet het met rijst eventueel en meng dit door het gerecht
  • Zoete aardappels of aardappels zijn ook lekker om in het gerecht mee te bakken. Kook deze beetgaar voor in water met zout.
  • Lekker hierbij is een frisse chutney en stukjes komkommer!

«   »