Snelle Kerriekip of Tahoe van Tante Sita

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 13:21

voor 4 personen

Klik hier om een tekst te typen.

Deze schotel eet je als eenpansgerecht met rotie of nan. Het is heerlijk met een chutney.

Ik maak altijd extra veel kerriekip omdat het ook heerlijk is op een broodje voor de lunch of koolhydraat arm te eten met een omelet.Verwerk het eventueel in een soep door er linzen of kikkererwten en spinazie, water en bouillon aan toe te voegen

Plan

Haal in huis:

  • 300 tot 400 gram kipfilet óf tahoe  (ongeveer 75 gram p.p.)
  • 2 EL Hindoestaanse marinade van Tante Sita
  • 1 ui
  • 4 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 200 gram champignons of de keuze uit een van de volgende groeten: bonen, kousenband, witte kool, blikje linzen, diepvries doperwten
  • 4 rotieplaten, nan of wrap
  • 1 Tl zout of meer of minder naar smaak
  • madame Jeanet peper fijngestampt of zwarte peper naar smaak

     

Prep

  • Snij de kipfilet of tahoe e in blokjes van 1cm x 1 cm
  • Snij het ui in stukjes, middelfijn
  • Snij groente naar keuze in stukjes of laat het uitlekken.

Plezier

  • Doe de olie in de pan
  • Voeg  het ui eraan toe en bak de uien totdat ze glazig zijn
  • voeg 2 EL Hindoestaanse basismarinade aan toe.
  • Roerbak 2 minuten
  • Voeg de gesneden kipfilet óf tahoeblokjes toe aan de marinade.
  • Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur
  • Voeg de groenten naar keuze toe en roerbak nog 5 minuten.
  • Sluit de pan 5 a 10 minuten totdat alles gaar is.
  • Diepvries doperwten voeg je op het laatst bevroren toe en zijn al gaar als ze in de pan ontdooid zijn
  • Warm de rotie of wrap of nan op.

Psstt....

  • Maak extra sterk door 1 el marinade of Hindoestaanse masala tot te voegen.
  • Maak extra saus door het toevoegen van 2 El olijfolie en 2 fijngesneden tomaten óf 1 kopje water en 2 EL tomatenpuree
  • Maak een zachtere smaak door het toevoegen van óf 1 kopje room óf ½ blik kokosmelk
  • Eet het met rijst eventueel en meng dit door het gerecht
  • Zoete aardappels of aardappels zijn ook lekker om in het gerecht mee te bakken. Kook deze even voor in water met zout!

«   »