Kerriekip of Tahoe

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 13:21

voor 4 personen

Plan

Haal in huis:

  • 300 tot  400 gram kipfilet óf tahoe per persoon
  • 2 EL Hindoestaanse kerriemarinade Puur & Switie
  • 1 ui
  • 1 El olijfolie of biologische zonnebloemolie

 

Voor extra saus: 2 fijngesneden tomaten,  2 El olijfolie, kokosroom of 1 kopje room

Prep

  • Snij de filet of groente in blokjes van 1cm x 1 cm of  reepjes
  • Snij het ui in stukjes, middelfijn
  • Snij groente naar keuze voor een eenpansgerecht

 Plezier

  • Doe de olie in de pan
  • Voeg  het ui eraan toe
  • Bak de uien totdat ze glazig zijn
  • voeg 2 EL Hindoestaanse basismarinade aan toe.
  • Roerbak 2 minuten
  • Voeg de gesneden filets of groente toe aan de marinade.
  • Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur
  • Laat het gerecht nog 5 minuten sudderen op laag vuur.

 

Maak extra saus door keuze uit het onderstaande.

  • Maak extra sterk door 1 el marinade of Hindoestaanse masala tot te voegen.
  • 2 El olijfolie en 2 fijngesneden tomaten óf 1 kopje water en 2 EL tomatenpuree óf 1 kopje room óf ½ blik kokosmelk

«   »