/f.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fk%2Fv%2Ftemp-nwfqyjfxmlfwtyypfjiq%2Fuharb9%2F2ab9c015-b933-4596-924e-bea699274516.jpg)
Dit is de Hindoestaanse versie van hummus, lekker met nan brood, chutney, plakjes komkommer en een schaaltje kwark.
Plan: Ingrediënten
400 gr uitgelekte kikkererwten uit blik of gaar gekookte verse kikkererwten
2 El Hindoestaanse marinade 'Tante Sita' van Sorgh & Hoop
2 tenen knoflook
Sap van een halve citroen
2 TL komijn
Peper en zout naar smaak
100 gram selderie of koriander of andere verse kruid
2 EL Olijfolie extra vergine
Prep
Meng alle ingrediënten en 80 gram van de selderie in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje yoghurt of water.
Bestrooi de hummus met wat verse kruiden en olijfolie.
Plezier
Maak een torentje van een plakje brood of cracker en beleg met humus, chutney en kikkererwten en verse kruiden
Eet bij de lunch, of bij een frisse salade met kikkererwten en feta.
Als bijgerecht bij het diner.