Snelle Kerrie van Kikkerwten, Linzen en Spinazie

Gepubliceerd op 4 februari 2019 17:10

Voor 4 personen

Dit is de ultieme maaltijd als je hongerig, moe bent en op zoek ben naar 'Trooseten'. Ik doe hierbij nan of rotie of rijst. Maak er een soep van door aan het eind water toe te voegen en linzen. Maak af met vegetarisch drinkbouillon naar smaak!

Plan

Haal in huis:

  • 1 blik kikkererwten en 1 blik linzen
  • 90 gram Hindoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop
  • 4 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 1 pond verse spinazie of diepvries bladspinazie of sperziebonen of kousenband.
  • zout of vegetarische bouillonpoeder naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 El komijn
  • 4 rotieplaten, nan of wrap of rijst

Prep

  • Snij groente naar keuze in stukjes
  • Laat de blikjes groenten uitlekken in een vergiet!

Plezier

  • Doe de olie in de pan met de Hindoestaanse kerriepasta en roerbak 2 minuten
  • Voeg de komijn, kikkererwten en linzen toe aan de marinade.
  • Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper
  • Voeg de spinazie toe of overige groenten naar keuze toe en roerbak totdat het gaar is maar nog knapperig!
  • Warm de rotie of wrap of nan op.

Psstt...

  • Gebruik eventueel diepvries biologische bladspinazie en doperwten (heb ik altijd in de diepvries)
  • Voeg er blokjes kipfilet aan toe
  • Eet het met rijst, nan, rotie of zoete aardappel in plakjes gebakken in olie.
  • Zoete aardappels of aardappels zijn ook lekker om in het gerecht mee te bakken. Kook deze even voor in water met zout!
  • Serveer er een lekkere frisse chutney bij zoals de appelchutney van Tante Sita

«   »