Kerrie-ovenschotel van kip en aardappel met rotie of nan

voor 4 personen

Deze ovenschotel eten we graag met rotie óf nan. Ik maak in 1 kerrieschotel biologische kippenbouten óf vleugels, aardappels en zoete aardappels. Er kunnen ook stukjes aubergine of pompoen bij. Hierdoor eten we meer groente en minder vlees en is het gerecht goed betaalbaar. Meng als het gerecht bijna klaar is eventueel gekookte kikkererwten er door.

Plan

  • 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
  • 1 TL Komijn
  • 500 gram kippenbouten óf -vleugels
  • 2 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 1 middelgroot ui (ongeveer 100 gram)
  • 2 tomaten
  • 2 aardappels
  • 1 grote of 2 kleine zoete aardappels
  • 1/2 TL zout
  • Optioneel: madame Jeanet peper fijngestampt
  • 4 rotieplaten óf nan, rijst 

Prep

  • Was het vlees
  • Snij de ui in stukjes, middelfijn
  • Snij de tomaat fijn
  • Snij de aardappels in blokjes
  • Doe de bouten in een ovenschaal
  • Voeg de olijfolie, ui, tomaat,  zout, Hindoestaanse kerriepasta, komijn en aardappels eraan toe toe
  • Meng de ingrediënten goed door het vlees en de aardappels
  • Sluit de ovenschaal af met aluminiumfolie en gaar het gerecht op 200 graden 80 minuten en langer indien nodig!  Biologische kip duurt langer om te garen. Kerf de bout bij een bot in en kijk of het vlees makkelijk los komt van de botten.
  • Vergeet niet om op de helft van de tijd de kip en aardappels te draaien!
  • Proef het gerecht en kijk of er genoeg zout en peper in zit!
 

Plezier

  • Haal de folie van de schaal en grill het gerecht 2 x 10 minuten aan beide zijden op 200 graden!
  • Warm de rotie  of nan !
  • Meng wat stukjes komkommer met chutney en serveer erbij!

Psstt....

  • Maak extra saus door meer tomaat toe te voegen.
  • Maak een zachtere smaak door het toevoegen van óf ½ kopje room óf kokosmelk
  • Pluk het vlees van de bouten en doe weer in de ovenschaal
  • Minder vlees? Vervang een deel door plakjes champignons, blokjes aubergine of pompoen
  • Lekker hierbij is een frisse chutney en stukjes komkommer!