Creoolse makreel

Gepubliceerd op 21 oktober 2019 om 16:06

Voor 2 personen

Eet Creoolse makreel met cassave of gebakken zoete aardappel of ovenfriet. Serveer met gegrilde courgette en pittige rode ui op zuur. Vermeng als saus ketchup met Creoolse saus en peper naar smaak! Het eetfeestje kan beginnen. Serveer er eventueel een gekookt ei bij!

Plan: Ingrediënten

  • 300 gram filet van makreel (koop filet of hele makreel)
  • 2 EL Creoolse kruidenpasta van Sorgh & Hoop, 45 gram
  • 2 EL olijfolie
  • 1 ui of 3 El gesneden ui
  • 1 fijngesneden tomaten en 2 EL tomatenpuree
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 tl fijngesneden verse peper

Prep

  • Snij 1 ui en knoflook fijn.
  • Snij tomaat in blokjes.
  • Maak de makreel schoon. Haal het vel eraf. Haal hierna grote stukken vis van de graat en zet het apart.

Plezier

  • Voeg de olie en  2 El Creoolse marinade toe in een koekenpan.
  • Voeg de gesneden ui en de tomaten toe. Bak 5 minuten.
  • Bak de stukken makreel voorzichtig in de pan met de marinade.
  • Voeg eventueel meer tomatenpuree en peper naar smaak toe.

Psstt…

  • Zoete aardappel kan je koken maar ook in dunne schijfjes bakken in een pan met wat olie. Op de foto heb ik de zoete aardappel gebakken op de grillplaat.

  • Kook er eventueel een ei bij.

  • Vergeet niet wat extra saus te maken door ketchup en Creoolse kruidenpasta te mengen naar smaak met eventueel wat peper en olijfolie.

  • Bak gelijk stukken paprika en schijfjes aubergine mee meet de vis.

  • Maak een zoetzure, pittige salade van rode ui of wat zuurgoed.

 

Dit is ook heerlijk met cassave.


«   »