Zoete Creoolse dipsaus

Gepubliceerd op 1 september 2019 om 23:13

Heerlijk voor een feestje om te combineren met stukjes komkommer, bleekselderij en radijs. Een klassieker die ik zelf altijd maak als we ergens een proeverij doen. Het is zo gemaakt... en nog sneller op!

Plan

  • 400 gram blik biologische tomaten óf 500 gram tomaten
  • 90 gram Creoolse specerijenpasta van Sorgh & Hoop
  • 1 EL fijngehakte peper of zwarte peper naar smaak
  • 1 grote teen knoflook grof gesneden
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 1 El honing

optioneel een handje verse kruiden zoals peterselie of selderie

Prep

  • Doe alle ingrediënten in een schaal.
  • Pureer het fijn met een staafmixer.
  • Breng het op smaak met peper of zout.

Plezier

Giet er nog wat extra verdien olijfolie. Eet als dipsaus of bij barbecue of ovengerecht.

Psstt

Lekker als dipsaus, bij goenten, vis of vlees van de grill of barbecue!


«   »