Caribische vissoep

Gepubliceerd op 22 augustus 2019 om 21:29

Ik ben op Curaçao bij mijn vriendin Coryse. We halen bij de vissers aan de kust verse vis- en kreeftenkoppen en zwemmen terug met onze aankopen boven op een kleine surfplank. Voor de vissers zijn dit restjes, voor mij is het de basis van een geweldige en gezonde soep. Je kunt dit in Nederland natuurlijk ook doen, je visboer heeft altijd wel wat koppen liggen. Vraag ernaar!

 

Bouillon trekken is erg eenvoudig. Zet de koppen op met 2 fijngesneden tomaten, wortels, verse knoflook, 2 liter water en 1/2 EL zout en zwarte peper. Breng het aan de kook en laat het 1 uur zachtjes pruttelen. Haal je het door een zeef, en je bent klaar. Je kunt dan gelijk deze soep maken, of de bouillon invriezen voor later gebruik.

 

Je hoeft voor dit recept niet persé je eigen bouillon te maken, je kunt ook blokjes visbouillon gebruiken.

Plan

ingrediënten

  • 2 liter zelf getrokken visbouillon of blokjes visbouillon in heet water oplossen
  • 2 zoete aardappels middelgroot, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 groene banaan
  • 1 pond visfilet en 2 ons garnalen
  • 1 El Creoolse marinade 'Tante Joosje'van Sorgh & Hoop
  • 2 Ons gewassen spinazie
  • 2 ons peultjes óf sugarsnaps
  • Optioneel: selderie, madame Jeanet peper en 1 verse cassave óf zakje diepvries cassave

Prep

voorbereiding

  • Schil de zoete aardappel en snij het in blokjes van 2 bij 2 cm
  • Kook de visbouillon  samen met 1 EL Creoolse marinade.
  • Indien het begint te koken zet je het vuur zo hoog dat het net niet kookt
  • Doe de pan open en kook de zoete aardappel 10 minuten mee, zodat het niet papperig wordt.
  • Proef de smaak van de bouillon en breng het op smaak met wat groentebouillon of zout.Optioneel:
  • Snij de verse cassave in ronde stukken van 5 cm. Haal de schil eraf en snij in in kleine blokjes. Kook het apart in een pannetje tot het gaar is. Diepvries cassave hoef je niet te schillen maar wel apart koken.

  • snij de selderij en peper fijn
  • was de peultjes en spinazie

Plezier

Koken

  • Verwarm de soep totdat het bijna kookt met daarin eventueel de cassave
  • Voeg de vis en garnalen toe
  • Voeg peultjes en spinazie 1 minuut toe .
  • Voeg eventueel wat selderie toe
  • Serveer de peper er apart bij.

Psstt..

  • Omdat ik niet houd van kapot gekookte groenten heb ik de spinazie en sugarsnaps 2 minuten met warm water verwarmd in de magnetron, kan natuurlijk ook op het vuur.
  • zorg dat de vis heel blijft en de garnalen gaar zijn maar niet kapot koken

«   »