Creoolse Poke Bowl met Bakkeljauw

Gepubliceerd op 15 april 2019 om 15:45

Voor 2 personen

Het optimale comfortfood. Lekker met een dekentje op de bank of in de tuin met je bowl. Ik maak altijd veel bakkeljauw in een keer en vries het in zakjes in. Ik heb al eerder een recept voor bakkeljauw geschreven.

Ook vries ik rijst, quinoa en bulgur in kleine zakjes in. 's Ochtends haal ik het uit de diepvries en bak het lekker op met verse groenten. Het vooruitzicht maakt me al zo blij dat ik elke uitnodiging om ergens te eten afsla. Ik moet ook denken aan mijn opa als hij terugkwam van de jacht en hij zijn gebakken rijst maakte 'baka bhaat' wat hij at met wat stukjes tomaat en komkommer.

Plan

  • 200 gram bereide bakkeljauw (hier is het recept)
  • 1 EL Creoolse marinade 'Tante Joosje'van Sorgh & Hoop
  • 3 ons sperziebonen, kousenband of snijbonen
  • 2 lente-uitjes fijngesneden
  • 1 EL olijfolie
  • 2 fijngesneden tomaten
  • Vruchtvlees van 1 avocado
  • 1 ons komkommer in blokjes

optioneel:

  • 1 tl fijngesneden verse peper
  • 1 ons selderie of peterselie fijngesneden
 

Prep

  • Ontdooi de bakkeljauw, rijst, bulgur en quinoa
  • Bak de bakkeljauw in een koekenpan of wokpan met 1 El Creoolse marinade.
  • Voeg 1 EL olijfolie toe en voeg de bonen aan de bakkeljauw toe.
  • Voeg de gekookte rijst, quinoa en bulgur toe en bak totdat de bonen beetgaar zijn.
  • voeg de lente-uitjes door het warme gerecht.
  • Snij 2 tomaten in blokjes.
  • Snij komkommer in blokjes
  • Snij de avocado in blokjes
 

Plezier

  • Doe de gebakken rijst in een kom
  • Doe de tomaten, komkommer en avocado in het midden van de kom
  • Doe hier een schepje Creoolse dipsaus op 
  • Doe hier eventueel wat fijngesneden peterselie of selderie op.

Eet smakelijk!

 

Psst..

  • Bak plakken bakbanaan en zoete aardappel in olijfolie en serveer erbij!
  • Bak stukjes oker in een koekenpan met olijfolie en zout en meng dit op het laatst door het bakkeljauw gerecht.

«   »