Creoolse Bakkeljauw van Tante Joosje

Gepubliceerd op 21 februari 2019 om 21:39

Een absolute klassieker van de Surinaamse keuken. Deze bakkeljauw is niet moeilijk te maken. Het is heerlijk op een broodje, met schijfjes zoete aardappel, cassave of rijst. Serveer er gebakken banaan bij, kousenband of fijngesneden sperziebonen en wprd blij!

Plan

  • 500 gram gram gezouten bakkeljauw
  • 2 EL Creoolse marinade 'Tante Joosje'van Sorgh & Hoop
  • 4 EL olijfolie
  • 1 ui of 3 El gesneden ui
  • 2 fijngesneden tomaten of 2 EL tomatenpuree
  • 1 El zoete ketjap
  • 1 tl fijngesneden verse peper

Prep

  • Snij 1 ui fijn.
  • Snij 2 tomaten in blokjes.
  • Kook de bakkeljauw in een pan water, Na 10 minuten koken afgieten in een vergiet en nog een keer 10 minuten koken totdat het nog licht gezouten is!
  • Laat het goed uitlekken in een vergiet.
  • Pluis de bakkeljauw in fijne vlokken

Plezier

  • Voeg de olie en  2 El Creoolse marinade toe in een koekenpan.
  • Voeg de gesneden ui en de tomaten toe. Bak 5 minuten.
  • Bak de bakkeljauw  in de marinade.
  • Voeg zoete, zoute ketjap, tomatenpuree en peper naar smaak toe.

Psstt…

Het is ook lekker om door de bakkeljauw fijngesneden kousenband of sperziebonen te bakken…lekker en gezond!

Zoete aardappel kan je koken maar ook in dunne schijfjes bakken in een pan.


«   »