Creoolse Karbonade met worst

Gepubliceerd op 10 november 2019 11:55

voor 4 personen

Met het koude weer is een stamppot heerlijk, het maakt je warm. De ultieme combinatie is het te eten met Creools vlees zoals karbonade en worstjes. Comfortfood met een salsa twist om je extra warm en vurig te maken.

Plan

Ik heb karbonades en worstjes standaard in de diepvries:

  • 4 biologische karbonaadjes
  • 90 gram Creoolse specerijenpasta van Sorgh & Hoop
  • 3 tomaten of 1 blik gesneden biologische toamten
  • zout en peper naar smaak
  • 2 El Olijfolie
  • Optioneel:
  • 2 biologische worstjes naar smaak
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 teentjes knoflook

 

 

 

 

Prep

doe ik in de ochtend of de avond ervoor

  • Wrijf in ovenschaal het vlees in met de Creoolse pasta.
  • Snij de tomaten fijn.
  • Snij ui en knoflook fijn.
  • giet de olie over het gerecht.
  • Masseer alles goed door het vlees
  • Dek de ovenschaal af met folie.
  • Doe het 1,5 uur op 280 graden in de oven. Draai het vlees op de helft van tijd om. (maak dit een avond van tevoren als je overdag weg bent)
 

 

 

 

Plezier

lekker  met z’n allen genieten van de maaltijd

  • Verwarm het gerecht afgesloten 20 minuten op 200 graden in de oven
  • Indien je het gerecht geroosterd wilt haal je de folie eraf en draai je het na 10 minuten om.
  • Maak lekkere pulled pork door het vlees van de botten te halen en terug te zetten in de saus.

 

 

 

 

 

 

Pssst…

  • Het recept is voor 4 personen. Maar ben je met 2 personen, maak dan toch 2 karbonades. Gebruik het restant van het en saus voor andere gerechten zoals Creoolse bruine bonen, bami of nasi of een broodje 'pulled pork met koolsalade.
  • Eet het met met een stamppot met boerenkool, spruiten of een hutspot.
  • Eet het met rijst en serveer er een salade van rauwe groenten bij zoals gesneden komkommer, wortel. Snij mooie dunne plakken met een kaasschaaf en breng op smaak met azijn of limoensap, sesamolie, honing en een beetje zout en peper naar smaak!
  • Extra feestelijk maak je het door het bakken van wat plakjes bakbanaan.
  • Maak een vegetarisch alternatief en gebruik champignons en geen vlees

 

Jang Switie - Eet smakelijk!

 


«