Sopropo met makreel

Gepubliceerd op 9 november 2019 13:21

Recept voor 4 personen

 

Plan

Haal deze boodschappen in huis:

  • 90 gram Creoolse specerijenpasta van Sorgh & Hoop
  • 1 hele sopropo van ongeveer 500 gram óf een aubergine
  • 1 gerookte makreel (ongeveer 300 gram visfilet)
  • 2 El tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 EL olijfolie
  • optioneel: 1/2 TL chilipoeder of fijngesneden chilipeper of madame jeanet

 

Prep

  • Verwijder de uiteinden van de sopropo's en snij door de helft. Snij of Lepel het witte gedeelte eruit en snijd in smalle repen. (plaatje I) Doe de sopropo in een vergiet en strooi wat zout eroverheen. Masseer de sopropo's met het zout en spoel deze vervolgens goed schoon. Snij de sopropo in plakken.
  • Snij het ui fijn en de knoflook fijn
  • Maak de makreel schoon, zorg voor grote stukken makreelfilet.

 

 

Plezier

  • Doe de olijfolie, tomatenpuree en de Creoolse marinade in een koekenpan met ui en knoflook en bak op hoog vuur kort.
  • Voeg de sopropo toe en roerbak ongeveer 5 minuten op hoog vuur totdat de groenten gaar maar nog knapperig is.
  • Voeg de makreel voorzichtig bij en bak de filet voorzichtig in de saus en draai met een spatel.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • 1 El zoute en zoete ketjap toe maar meer of minder naar smaak!
  • Doe er eventueel de chilipoeder of Madame jeanet bij.

Psst...

  • Serveer met rijst of gekookte zoete aardappel en Surinaamse Bakbanaan
  • Vervang een deel van de sopropo door aubergine, alleen bij de aubergine snij je het witte vruchtvlees er niet af!
  • Vervang de makreel door garnalen of gerookte kip of paddestoelen

 

Sopropo is een gezonde en bittere groenten. Het lijkt op een komkommer maar smaakt heel anders. Je moet echt aan de smaak wennen maar ik vind het heerlijk.

 

 

 

 

 

Plaatje I


«   »