Creoolse kippenbouten

Gepubliceerd op 19 februari 2019 om 22:13

Voor 4 personen

Deze kippenbouten maak je in de oven met een tijdklok. Je hebt er geen omkijken naar en het hele huis krijgt een heerlijke warme geur.Maak een dubbele hoeveelheid en maak er Creoolse bruine bonen van of voor de volgende dag nasi of bami.

Plan

Ik heb deze boodschappen meestal in huis, kippenbouten en kipfilet standaard in de diepvries

  • 4 biologische of scharrel kippenbouten
  • 2 a 3 El Creoolse marinade 'Tante Joosje'van Sorgh & Hoop
  • 2 EL zoete ketjap, ketjap Manis, voorkeur voor biologisch
  • 2 EL zoute ketjap, ketjap Asin, voorkeur voor biologisch

Prep

doe ik in de ochtend of de avond ervoor

  • Wrijf in een ovenschaal de 4 kippenbouten in met ongeveer 2 EL Creoolse marinade.
  • Sprenkel er 2 El zoute en 2 El zoute ketjap over. Voorkeur voor biologische van Yakso.
  • Masseer de marinade en ketjap in het vlees.
  • Doe het 1,5 uur op 180 graden in de oven. Draai het vlees op de helft van tijd om. (maak dit een avond van tevoren als je overdag weg bent)
  • zet de kip in de koelkast en dek af met folie
 

Plezier

lekker in 10 minuten met z’n allen genieten van de maaltijd

  • Schenk de  saus in een kommetje.Voeg aan de saus 100 ml tomatensaus en 1 El Creoolse marinade toe!
  • Bestrijk de bouten hiermee en rooster de bouten 10 minuten af op 200 graden of zet ze op een grill of barbecue!
  • Het resterende saus gebruik om erbij te eten.
  • Maak lekkere pulled kip door het vlees van de botten te halen en terug te zetten in de saus.

Pssst…

  • Het recept is voor 4 personen. Maar ben je met 2 personen, maak dan toch 4 kippenbouten. Fileer twee bouten en gebruik het vlees in andere gerechten. Bijvoorbeeld in Creoolse bruine bonen, bami of nasi.
  • Maak een salade van rauwe groenten zoals gesneden komkommer, wortel. Snij mooie dunne plakken met een kaasschaaf en breng op smaak met azijn of limoensap, sesamolie, honing en een beetje zout en peper naar smaak!
  • Extra feestelijk maak je het door het bakken van wat plakjes bakbanaan.


Jang Switie - Eet smakelijk!


«   »