Bravoe - Gevulde Creoolse groentensoep

Gepubliceerd op 25 september 2018 10:24

voor 4 personen

Een gezonde Creoolse gevulde soep genaamd "Bravoe' met diverse groenten, zoete aardappel, cassave, een bouillon van kippenbouten en gewassen spinazie, peultjes en courgettesliertjes zou uit de zak, te koop bij je supermarkt. Heerlijk als maaltijdsoep of lunch om lekker warm van te worden.

Plan

ingrediënten

  • 2 zoete aardappels middelgroot
  • 2 kippenbouten bio óf scharrel óf 3 ons kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 El Creoolse marinade 'Tante Joosje'van Sorgh & Hoop
  • 2 Ons gewassen spinazie
  • 2 ons peultjes óf sugarsnaps
  • 4 ons courgettesliertjes
  • 1 liter water
  • 1 tl zout of groentebouillon
  • 1 tl zwarte peper
  • Optioneel: selderie, madame Jeanet peper en 1 verse cassave óf zakje diepvries cassave

 

Prep

voorbereiding

  • Schil de zoete aardappel en snij het in blokjes van 2 bij 2 cm
  • Kook de kippenbouten of kipfilet samen met 1 liter water, 1 EL Creoolse marinade, zout of bouillonpoeder en zwarte peper.
  • Indien het begint te koken zet je het vuur zo hoog dat het net niet kookt
  • kippenbouten een uur op het vuur, kipfilet 10 minuten
  • Doe de pan open en kook de zoete aardappel 10 minuten mee, zodat het niet papperig wordt.
  • Proef de smaak van de bouillon en breng het op smaak met wat groentebouillon of zout.Optioneel:
  • Snij de verse cassave in ronde stukken van 5 cm. Haal de schil eraf en snij in in kleine blokjes. Kook het apart in een pannetje tot het gaar is. Diepvries cassave hoef je niet te schillen maar wel apart koken.

  • snij de selderij en peper fijn

 

Plezier

  • Verwarm de soep totdat het bijna kookt met daarin eventueel de cassave
  • Voeg peultjes en spinazie 1 minuut toe .
  • Voeg vlak voor het opdienen de sliertjes courgette erbij
  • Voeg wat selderie toe
  • Serveer de peper er apart bij.

 

Psstt..

  • Omdat ik niet houd van kapot gekookte groenten heb ik de spinazie, en sugarsnaps 2 minuten met warm water verwarmd in de magnetron, kan natuurlijk ook op het vuur.
  • Apart koken is ook handig omdat ik dan langer met de basisbouillon kan doen
  • Voor een vegetarisch alternatief vervang je de kippenbouten door champignons en die doe je gelijk met de zoete aardappel in de pan.
  • Je kan zelf de groenten in de soep doen die je lekker vindt. Zorg dat alles gaar is maar niet te gaar..
  • Maak de soep dunner door wat water toe te voegen en groentebouillon
  • Je kan de kippenbouten ook fileren, het vlees in de soepkommen en de soep erover heen schenken

 

Jang Switie


«   »