Bravoe - Gevulde Creoolse groentensoep

Gepubliceerd op 25 september 2018 10:24

een gezonde Surinaamse gevulde soep genaamd "Bravoe' met diverse groenten, zoete aardappel, cassave, een bouillon van kippenbouten en gewassen spinazie, peultjes en courgettesliertjes zou uit de zak , te koop bij je supermarkt…

Creoolse Bravoe soep voor 4 personen

Een heerlijk maaltijdsoep óf lunch waar je lekker warm van wordt.

Plan

ingrediënten

  • 1 cassave óf zakje diepvriescassave uit de toko
  • 2 zoete aardappels middelgroot
  • 2 kippenbouten bio óf scharrel
  • 1 El Creoolse Sorgh & Hoop marinade van Tante Joosje óf 4 pimentkorrels, 2 cm gember
  • 2 Ons gewassen spinazie
  • 2 ons peultjes óf sugarsnaps
  • 4 ons courgettesliertjes
  • 1 liter water
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 hele tenen knoflook
  • Optioneel selderie
  • Optioneel 1 hele madame Jeanet peper
  • groetenbouillon

Prep

voorbereiding

  • Snij de cassave in ronde stukken van 5 cm. Haal de vel eraf, dit trek je er makkelijk af en snij in 4 stukken.
  • Schil de zoete aardappel i snij het 2 keer zo groot als de cassave.
  • Haal het velletje van de knoflook maar laat het heel
  • Zet de kippenbouten, samen met de cassave, water, zout, zwarte peper, gember, pimentkorrels en optioneel de  helft van de selderie in een pan, eventueel in een snelkookpan. Indien het begint te koken zet je het zo hoog dat het net niet kookt
  • Laat een uur zachtjes trekken en koken
  • Doe de pan open en kook de zoete aardappel 3o minuten mee, zodat het niet papperig wordt.
  • Proef de smaak van de bouillon en breng het op smaak met wat groentebouillon of zout.

 

Plezier

het grote en snelle genieten

  • Verwarm de soep totdat het bijna kookt
  • Voeg peultje en spinazie 1 minuut toe .
  • Voeg vlak voor het opdienen de sliertjes courgette erbij

 

Psstt..

  • Omdat ik niet houd van kapot gekookte groenten heb ik de spinazie, en sugarsnaps 2 minuten met warm water verwarmd in de magnetron, kan natuurlijk ook op het vuur..
  • Apart koken is ook handig omdat ik dan langer met de basisbouillon kan doen
  • Voor een vegetarisch alternatief vervang je de kippenbouten met champignons en die doe je gelijk met de zoete aardappel in de pan.
  • Ik doe de pimentkorrels in een theezakje of thee-ei zodat ik het makkelijk weg kan halen.
  • Je kan zelf de groenten in de soep doen die je lekker vindt. Zorg dat alles gaar is maar niet te gaar..
  • Maak de soep dunner door wat water toe te voegen en groentebouillon

 

Jang Switie


«