Gerookte Makreel

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 12:47

voor 4 personen

Plan

Haal deze boodschappen in huis:

  • 1 makreel, bokking, gerookte zalm, garnalen of een
  • combinatie hiervan, schoongemaakt 500 gram.
  • 2 el Creoolse basismarinade
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • Voor extra saus:
  • 2 fijngesneden tomaten,
  • 2 el olijfolie

Prep

  • Snij 1 ui fijn.
  • Snij 2 tomaten in blokjes.
  • Verwijder de graat en het vel van de vis,  pel de garnalen. Zorg voor grote stukken visfilet!

Plezier

  • Voeg 1 EL olie en  2 El Creoolse marinade toe in een koekenpan.
  • Voeg de gesneden ui en de tomaten toe. Bak 5 minuten.
  • Bak de vis ‘’of garnalen   10 minuten in de marinade.
  • Haal de vis uit de marinade en zet die apart.
  • Voeg de tomaten toe en bak het 5 minuten. Laat de pan open.

 

Pssst..

  • voeg diepvriesdoperwten óf 1 pond fijngesneden sperziebonen of kousenband toe en gaar tot het knapperig is.
  • Voeg voor extra saus de 2 tomaten toe.
  • Doe er een El Madame Jeanette peper of sambal bij voor wat meer pit.

Serveer het met rijst, bak eventueel de gekookte rijst met het gerecht mee!


«