Gerookte Creoolse Makreel met zoete aardappel

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 12:47

voor 4 personen

Dit gerecht is gezond en maakt je blij. Heerlijk als lunch of diner. Oorspronkelijk wordt het gegeten met cassave en bakkeljauw maar ik vind gekookte of in dunne schijfjes gebakken zoete aardappel en Creoolse makreel een heerlijke combinatie.

Plan

Haal deze boodschappen in huis:

  • 1 makreel
  • 2 El Creoolse marinade 'Tante Joosje' van Sorgh & Hoop
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 El Zoete ketjap
  • 1 TL zout of 1 El zoute ketjap
  • 3 zoete aardappels
  • Voor extra saus:
  • 2 fijngesneden tomaten,
  • 2 el olijfolie

Prep

  • Snij 1 ui fijn.
  • Snij 2 tomaten in blokjes.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in plakken van 1 cm of snij in grote stukken net zoals aardappelen
  • Verwijder de graat en het vel van de makreeel. Zorg voor grote stukken visfilet!

 

 

Plezier

  • Voeg 2 EL olie en 2 El Creoolse marinade toe in een koekenpan.
  • Voeg de gesneden ui en de tomaten toe. Bak 5 minuten. Voeg de zoete en zoute ketjap toe.
  • Bak de makreel 10 minuten in de marinade. Draai de stukjes makreel voorzichtig om
  • Voeg eventueel de extra fijngesneden tomaten toe en bak het 5 minuten. Laat de pan open.
  • Bak de plakken zoete aardappel in een koekenpan met 2 EL olijfolie totdat ze bruin, knapperig en gaar zijn of kook de stukken.

Pssst..

  • voeg 1 pak diepvries doperwten óf 1 pond fijngesneden sperziebonen of kousenband toe aan de vis, doe er een deksel op totdat het beetgaar is.
  • Doe er 1 El Madame Jeanette peper of sambal bij voor wat meer pit.
  • Serveer het eventueel ook met gefrituurde cassave, plakjes bakbanaan, gekookte rijst of op een sandwich

«   »