Overheerlijke Creoolse Bruine Bonen met kip en vega

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 12:26

voor 4 personen óf 2 maaltijden voor 2 personen

Plan

Haal deze boodschappen in huis:

  • 2 El Creoolse basismarinade
  • 300 gram rauwe filet zoals kipfilet óf  1 blok tahoe óf 250 gram champignons
  • 1 ui, 2 tomaten
  • 1 pot of blik bruine bonen van netto 300 tot 400 gram óf gewelde bruine bonen
  • 1 El zoete & 1 EL zoute ketjap
  • 1 EL olijfolie
  • Zoetstof bijvoorbeeld 1 El Gula djawa, ahornsiroop óf 2 tl bruine suiker
  • 1 ons fijngesneden selderie óf peterselie

Prep

  • Snij 1 ui fijn
  • Snij de tomaten fijn
  • Snij het rauwe vlees óf tahoe of champignons  in stukjes
  • Kook de bruine bonen in een pan totdat ze gaar zijn.
  • Voeg 1 EL olie en  2 El Creoolse marinade toe in een koekenpan.

Plezier

  • Voeg 1 EL olie en  2 El Creoolse marinade toe in een koekenpan.
  • Voeg de gesneden ui toe, voeg de tomaten toe. Bak 5 minuten. Voeg hierna het vlees of groente toe.
  • Roerbak 5 minuten en laat 5 minuten garen met dichte deksel op middelhoog vuur.
  • Als het vlees of groente begint te bakken, bruine bonen aan het vleesgerecht toevoegen.
  • Voeg hieraan 1 El zoute & zoete ketjap en zoetstof naar keuze toe.
  • Indien te weinig vocht: voeg er een glas water bij of 2 fijngesneden tomaten.
  • Breng op smaak met bouillon of zout.
  • Laat de pan op een zacht vuur open staan zodat het vocht eruit trekt en er een saus ontstaat.
  • optioneel, 1 tl zwarte peper, gestampte Madame Jeanette of sambal

 

Psst...

  • Serveer met rijst, gebakken banaan, Creoolse tahoe, vlees en fijngesneden kousenband of bonen.
  • Maak van alles een dubbele hoeveelheid zodat je er 2 dagen van kan eten óf vries het in.
  • Maak de dubbele hoeveelheid vlees óf tahoe en houd de helft apart en serveer dit bij de bruine bonen.
  • Combineer eventueel vlees, tahoe, champignons

«   »