Creools basisrecept voor 4 Personen
Op dit filmpje het basisrecept van de Creoolse marinade waar kip wordt bereid. In plaats van kip kan ook ander vlees of groenten worden gebruikt.
Plan
Haal in huis:
- 2 El Creoolse marinade
- 500 gram filet van vis of kip óf groente
- 4 EL olijfolie
- 1 ui
- 1 El
- 1 el zoete ketjap
- 1 el zoute ketjap
Prep
- Snij de ui fijn.
- Snij vis, kip óf groente in blokjes
Plezier
- Verwarm de olie en voeg de ui en marinade toe en bak kort.
- Voeg vlees, vis of groente toe óf een combinatie.
- Roerbak tot het gaar is - vis ongeveer 5 minuten, groente 10, vlees tot 15 minuten.
Pssst..
- wil je een beetje meer saus om lekker over de rijst te gieten? Voeg dan 2 el biologische tomatenpuree of 2 fijngesneden tomaten toe tijdens het bereiden.
- Eet met rijst, geroerbakte fijngesneden bonen, spinazie, kool of kousenband
- Op bijzondere momenten serveren Surinamers rijpe plakken gebakken bakbanaan
