Caribische vissoep

Gepubliceerd op 22 augustus 2019 21:29

We halen trekken en vis- en kreeftenkoppen bij de vissers, zwemmen ermee terug op een surfplank en zetten deze op met 2 fijngesneden tomaten, wortels, verse knoflook, en 2 liter water en 1/2 EL zout en z1/2 El zwarte peper. Breng het op kooktemperatuur en laat het 1 uur zachtjes koken. Hierna halen we het door een zeef

 

Plan

ingrediënten

  • 2 liter zelf getrokken visbouillon of blokjes visbouillon met heet water oplossen
  • 2 zoete aardappels middelgroot, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 groene banaan
  • 1 pond visfilet en 2 ons garnalen
  • 1 El Creoolse marinade 'Tante Joosje'van Sorgh & Hoop
  • 2 Ons gewassen spinazie
  • 2 ons peultjes óf sugarsnaps
  • Optioneel: selderie, madame Jeanet peper en 1 verse cassave óf zakje diepvries cassave

 

Prep

voorbereiding

  • Schil de zoete aardappel en snij het in blokjes van 2 bij 2 cm
  • Kook de visbouillon  samen met 1 EL Creoolse marinade.
  • Indien het begint te koken zet je het vuur zo hoog dat het net niet kookt
  • Doe de pan open en kook de zoete aardappel 10 minuten mee, zodat het niet papperig wordt.
  • Proef de smaak van de bouillon en breng het op smaak met wat groentebouillon of zout.Optioneel:
  • Snij de verse cassave in ronde stukken van 5 cm. Haal de schil eraf en snij in in kleine blokjes. Kook het apart in een pannetje tot het gaar is. Diepvries cassave hoef je niet te schillen maar wel apart koken.

  • snij de selderij en peper fijn
  • was de peultjes en spinazie

 

 

Plezier

  • Verwarm de soep totdat het bijna kookt met daarin eventueel de cassave
  • Voeg de vis en garnalen toe
  • Voeg peultjes en spinazie 1 minuut toe .
  • Voeg eventueel wat selderie toe
  • Serveer de peper er apart bij.

 

Psstt..

  • Omdat ik niet houd van kapot gekookte groenten heb ik de spinazie, en sugarsnaps 2 minuten met warm water verwarmd in de magnetron, kan natuurlijk ook op het vuur.
  • zorg dat de vis heel blijft en de garnalen gaar zijn maar niet kapot koken

 


«   »