Snelle Creoolse Pindasoep

Gepubliceerd op 11 februari 2019 14:08

Pindasoep als voorgerecht  voor 4 personen

Plan

ingrediënten

  • 2 ons kipfilet voorkeur scharrel of bio
  • 1 volle El Creoolse Sorgh & Hoop marinade
  • 200 gram pindakaas bij voorkeur biologisch
  • 1 liter water
  • 1 El bio groentebouillon (ik gebruik drinkbouillon)
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 ons fijngesneden selderie
  • 3 laurierblaadjes
  • 1/2  l zoetstof zoals ahornsiroop of suiker
  • Optioneel: madame Jeanet peper fijngehakt
  • Optioneel: 1 rijpe en 1 groene banaan of 1 zoete aardappel

Prep

voorbereiding

  • Snij de selderie fijn
  • schil de bananen en snij in plakjes van 1/2 cm
  • schil de zoete aardappel en snij in blokjes
  • Breng de kipfilet samen met 1 liter water, 1 EL Creoolse marinade, bouillonpoeder , laurierblaadjes en zwarte peper en groene banaan en zoete aardappel op kooktemperatuur en zet het 10 minuten op een lage temperatuur
  • Als de kipfilet gaar is en de banaan en zoete aardappel haal je het uit de bouillon.
  • Snij de kipfilet in blokjes.
  • Voeg de pindakaas toe en maak een egale bouillon.

 

Plezier

  • Doe de blokjes kip, banaan en eventueel zoete aardappel weer in de pan en verwarm de soep totdat het bijna kookt
  • Breng de soep op smaak met met groentebouillon of zout.
  • Voeg de zoetstof toe
  • Voeg de selderie aan de bouillon toe
  • Optioneel: voeg madame Jeanet naar smaak toe óf serveer de peper er apart bij.

 

Psstt..

  • Natuurlijk kan je er een maaltijdsoep van maken, verdubbel de hoeveelheid en serveer eventueel met rijst
  • Lekker is een combinatie van kipfilet en gerookte kip
  • Maak de soep dunner door wat water toe te voegen en dikker door pindakaas of kokosmelk toe te voegen
  • je kan ook kippenbouten gebruiken.Gaar deze zonder banaan of zoete aardappel. Voeg deze pas toe als de bouten bijna gaar zijn!
  • Maak een vegetarische variant met zoete aardappel en groene en rijpe bakbanaan.

 

Jang Switie


«   »