Pindasoep als voorgerecht voor 4 personen
/f.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fk%2Fv%2Ftemp-nwfqyjfxmlfwtyypfjiq%2Fo9wujw%2FSpinVrouw-5.png)
Plan
ingrediënten
- 2 ons kipfilet voorkeur scharrel of bio
- 1 volle El Creoolse Sorgh & Hoop marinade
- 200 gram pindakaas bij voorkeur biologisch
- 1 liter water
- 1 El bio groentebouillon (ik gebruik drinkbouillon)
- 1 tl zwarte peper
- 1 ons fijngesneden selderie
- 3 laurierblaadjes
- 1/2 l zoetstof zoals ahornsiroop of suiker
- Optioneel: madame Jeanet peper fijngehakt
- Optioneel: 1 rijpe en 1 groene banaan of 1 zoete aardappel
Prep
voorbereiding
- Snij de selderie fijn
- schil de bananen en snij in plakjes van 1/2 cm
- schil de zoete aardappel en snij in blokjes
- Breng de kipfilet samen met 1 liter water, 1 EL Creoolse marinade, bouillonpoeder , laurierblaadjes en zwarte peper en groene banaan en zoete aardappel op kooktemperatuur en zet het 10 minuten op een lage temperatuur
- Als de kipfilet gaar is en de banaan en zoete aardappel haal je het uit de bouillon.
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Voeg de pindakaas toe en maak een egale bouillon.
Plezier
- Doe de blokjes kip, banaan en eventueel zoete aardappel weer in de pan en verwarm de soep totdat het bijna kookt
- Breng de soep op smaak met met groentebouillon of zout.
- Voeg de zoetstof toe
- Voeg de selderie aan de bouillon toe
- Optioneel: voeg madame Jeanet naar smaak toe óf serveer de peper er apart bij.
Psstt..
- Natuurlijk kan je er een maaltijdsoep van maken, verdubbel de hoeveelheid en serveer eventueel met rijst
- Lekker is een combinatie van kipfilet en gerookte kip
- Maak de soep dunner door wat water toe te voegen en dikker door pindakaas of kokosmelk toe te voegen
- je kan ook kippenbouten gebruiken.Gaar deze zonder banaan of zoete aardappel. Voeg deze pas toe als de bouten bijna gaar zijn!
- Maak een vegetarische variant met zoete aardappel en groene en rijpe bakbanaan.