PindaPatoe-3.png

Javaanse recepten  van Mae Julie

Javaans basisrecept voor 3-4 personen.

Plan

Haal in huis:

3 El Javaanse basismarinade Puur & Switie

500 gram filet van vis of kip óf groente

2 EL olie

1 ui.

Prep

Snij de ui fijn.

Snij vis, kip óf groente in blokjes

 Plezier

Verwarm de olie en voeg de ui en marinade toe en bak kort.

Voeg vlees, vis of groente toe óf een combinatie.

Roerbak tot het gaar is - vis ongeveer 5 minuten, groente 10, vlees tot 15 minuten.

 

Javaanse Vis

 voor 4 personen

Plan

Haal in huis:

4 zalmmoten van 100 gram per stuk óf 400 gram makreelfilet óf kabeljauw

2 El Javaanse Basismarinade Puur & Switue

I ui

1 El olijfolie óf kokosolie

Optioneel: 100 ml kokosmelk voor meer saus

Zoute en zoet ketjap voor een sterkere smaak

Sambal óf fijngesneden Madame Jeanet voor meer pit.

Prep

Wrijf de filet in met 1 El Javaanse marinade

Snij het ui fijn.

Plezier

Doe de olie in de pan.

Bak hier het in ui in.

Voeg 1 El Javaanse marinade toe.

Voeg het visgerecht toe. Bak de zalm- en kabeljauwfilet voorzichtig zodat het niet uit elkaar valt!

Breng op smaak met zoete en zoute ketjap en sambal óf peper

Maak meer saus door het toevoegen van kokosmelk

Pssstt…

  • Serveer het met roerbak spitskool, Chinese kool of Wilde Spinazie.
  • Serveer het gerecht met witte rijs, gebakken banaan, seroendeng en gefruite uitjes

 

Javaanse Kipfilet óf Tempé

 voor 4 personen

Plan

Haal in huis: 300 á 400 gram kipfilet óf tempé

3 el Javaanse marinade

1 ui

2 el olijfolie

Voor extra saus:

2 fijngesneden tomaten,

½ blik kokosmelk

Prep

Pel de ui en snij het fijn.

Snij de kip óf tempé in kleine blokjes.

Plezier

Verwarm 2 el olijfolie in een wok. Voeg hieraan de gesneden ui toe.

Voeg hier 3 el Javaanse marinade aan toe en laat 2 minuten bakken.

Bak het vlees óf de tahoe in de marinade.

 

Pssst..voor een eenpansgerecht voeg er een pak diepvriesdoperwten óf een pond fijngesneden sperziebonen of kousenband op het laatst toe en laat garen tot het nog knapperig is.

 

Voor extra saus voeg  ½  blik kokosmelk extra óf 2 fijngesneden tomaten toe.

Breng op smaak met zoete en zoute ketjap.

 

.

Jang switie, eet smakelijk!