KipPatoes-6.png

Hindoestaanse Recepten  van Taante Sita

Hindoestaans basisrecept voor 3-4 personen.

Plan

Haal in huis:

2 El Hindoestaanse Kerriemarinade Puur & Switie

500 gram filet van vis of kip óf groente

2 EL olie

1 ui.

Prep

Snij de ui fijn.

Snij vis, kip óf groente in blokjes

 Plezier

Verwarm de olie en voeg de ui en marinade toe en bak kort.

Voeg vlees, vis of groente toe óf een combinatie.

Roerbak tot het gaar is - vis ongeveer 5 minuten, groente 10, vlees tot 15 minuten.

 

 

Hindoestaanse Kerriekip óf Kerrietahoe

voor 4 personen

Plan

Haal in huis:

300 tot  400 gram kipfilet óf tahoe per persoon

2 EL Hindoestaanse kerriemarinade Puur & Switie

1 ui

1 El olijfolie of biologische zonnebloemolie

Voor extra saus:  2 fijngesneden tomaten,  2 El olijfolie, kokosroom of 1 kopje room

Prep

Snij de filet of groente in blokjes van 1cm x 1 cm of  reepjes

Snij het ui in stukjes, middelfijn

Snij groente naar keuze voor een eenpansgerecht

 Plezier

Doe de olie in de pan

Voeg  het ui eraan toe

Bak de uien totdat ze glazig zijn

voeg 2 EL Hindoestaanse basismarinade aan toe.

Roerbak 2 minuten

Voeg de gesneden filets of groente toe aan de marinade.

Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur

Laat het gerecht nog 5 minuten sudderen op laag vuur.

Maak extra saus door keuze uit het onderstaande.

Maak extra sterk door 1 el marinade of Hindoestaanse masala tot te voegen.

2 El olijfolie en 2 fijngesneden tomaten óf 1 kopje water en 2 EL tomatenpuree óf

 1 kopje room óf ½ blik kokosmelk


 Hindoestaanse soep van linzen óf kikkererwten

voor 4 personen

Plan

Haal in huis: 2 el Hindoestaanse basismarinade puur & Switie

1 blik linzen of kikkererwten van 450 ml

1 ui

2 tomaten, fijngesneden

1 knoflookteen, fijn gehakt, optioneel

3 takjes selderie, fijngesneden, optioneel

1 tl zout of ½ el vegetarische bouillonpoeder

1 tl komijnpoeder

el olijfolie of kokosolie

  

Prep

Snij ui, tomaat fijn

Hak of pers de knoflookteen

Snij 3 takjes selderie fijn

Plezier

Verwarm de olie in een diepe pan. Bak de ui en knoflook kort.

Voeg 3 el Hindoestaanse basismarinade toe. Voeg 1 tl komijn en

de tomaten toe. Voeg de erwten, linzen of kikkererwten aan de marinade toe.

Bak 5 minuten op middelhoog vuur.

Doe ½ liter water bij het gerecht.

Kook het gerecht 10 minuten in een open pan.

Breng op smaak met zout óf vegetarische bouillonpoeder en

Madame Jeanette peper.

Pssstt…

Voeg voor een maaltijd  2 fijngesneden

tomaten en 3 ons spinazie toe. Laat 1 minuut koken.

Strooi er vlak voor het opdienen de bladpeterselie over.

Serveer met rijst.

 

Hindoestaanse Humus

voor 4 personen

Plan

Haal in huis:2 el Hindoestaanse basismarinade Puur & Switie

1 blik kikkererwten van 450 ml óf 450 gram droge kikkererwten

2 knoflooktenen, fijn gehakt

1 bosje verse kruiden naar keuze, zoals selderie, koriander, peterselie

1 tl zout of ½ el vegetarische bouillonpoeder

2 tl komijnpoeder

el olijfolie of kokosolie

2 el yoghurt óf kwark

2 el extra vergine oliefolie

Optioneel gestampte Madame Jeanet peper

  

Prep

Bij gebruik van droge kikkererwten zet ze 1 nacht onder water in een grote pan

Kook de kikkererwten vervolgens in een pan totdat ze gaar zijn! (je kan ze met je vingers doorknijpen)

Gooi het vocht eruit in een vergiet!

Bij gebruik van een blik kikkererwten het vocht eruit gooien en erwten wassen in een vergiet!

Hak of pers de knoflookteen

Snij de verse kruiden fijn

 

Plezier

 Bak de kikkererwten 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg 1 el Hindoestaanse basismarinade toe.

Breng op smaak met zout óf vegetarische bouillonpoeder  en zwarte peper

Voeg de komijn toe

voeg Madame Jeanette peper naar smaak toe.

Maal de kikkererwten in de keukenmachine.

Voeg kwark en oliefolie en verse kruiden toe.

Maal fijn.

 

Jang Switie