Bekend maakt Bemind

Ken uw buurman, het verhaal van de nieuwe culturen in Nederland. Waarom zijn ze hier, hoe leven ze hier, hun invloed op de 'Nieuwe Nederlandse Keuken'.

 

Verbinden middels eten maar dan makkelijk, snel, authentiek en gezond

 Het introduceren van de nieuwe Surinaamse keuken betekent authentieke smaken met producten van  de boer, van het het seizoen. Ook wordt er gekookt met de nieuwste kooktechnieken op momenten dat er tijd is. Hierdoor wordt er rekening gehouden met tijdgebrek, overvolle agenda's. Iedereen leert Surinaams koken en hoeft niet meer naar de Surinaamse mama of de Surinaamse buren óf de toko. Door de verhalen over de marinades van de  Hindoestaanse tane Sita, de Javaanse tante Julie en de Creoolse tante Joosje leer je meer over de Surinaamse cultuur. Hilarische anekdotes over de migratie, feiten over de geschiedenis van de Surinamers en natuurlijk de vele tories,  vertellen je het verhaal van deze groep Nieuwe Nederlanders. ,

 

Goede - Fair Keuzes maken

Kook met kliekjes, probeer de afval berg te verkleinen, kies voor zoveel mogelijk van de boer, van het seizoen, bio, Fair Trade, dier- en mensvriendelijk. In de recepten veel tips over koken met de restjes van de vorige dag. Of witte suikers vervangen door gezondere alternatieven. Ook is er veel aandacht voor net bereiden van groenten...zo dat zelfs de kinderen het lekker vinden.

Een positieve druppel op de gloeiende plaat

Ik  werken graag samen met projecten die langdurig werkelozen klaarmaken voor een baan of ondernemerschap. Dit heb ik zelf 20 jaar lang gedaan in mijn restaurants maar ook als bedrijfsadviseur.

Een deel van de inkomsten van Sorgh & Hoop wordt gebruikt om projecten te ondersteunen en op te zetten in Suriname zoals extra zorg voor  kinderen, vrouwen en ouderen ..we zijn altijd op zoek naar nieuwe projecten!!

 

 

Mijn restaurants

Ik heb van mijn passie en missie mijn beroep gemaakt en was gedurende 15 jaar eigenaar van de restaurants Sorgh & Hoop en Kerrie & Koriander in Rotterdam centrum. 

Eerlijke, aardse belevingen in een nieuw jasje met trots en respect voor de authentieke keuken en oorspronkelijke culturen. Het verhaal van de cultuur werd verteld middels het decor, het team aan personeel, de presentatie van de gerechten, een cultuurkrant, exposities van kunstwerken.

Ik moet verder met mijn missie, iets doen met al die mensen die ik tegen kom die mijn restaurant Sorgh & Hoop weer terug willen . Het waren er in de loop der jaren meer dan 100000 gasten ...Of oud-personeel die nu werken bij andere leuke horeca en ooit een zetje nodig hadden. Ik moet iets met al deze positieve geluiden uit de stad. Ik moet iets doen tegen de opmars van het populisme want onbekend maakt onbemind... Ik wil weer kansen en werkgelegenheid bieden aan die groepen met afstand tot de arbeidsmarkt. Om dit moment maakt Stephen, een van de oude koks van Sorgh & Hoop mooie producten met de Puur & Switie marinades in het kookatelier  van Talentfabiek010. Hij ontwikkelt met mij en hulp van de vrouwen uit alle windstreken vegetarische broodjes, pindasoep, chutneys en nog veel meer lekkers...

  DUS SORGH & HOOP TERUG IN DE STAD maar nu anders!!!!