Ik moet verder met mijn missie, iets doen met al die mensen die ik tegen kom die mijn restaurant Sorgh & Hoop weer terug willen . Het waren er in de loop der jaren meer dan 100000 gasten ...Of oud-personeel die nu werken bij andere leuke horeca en ooit een zetje nodig hadden. Ik moet iets met al deze positieve geluiden uit de stad. Ik moet iets doen tegen de opmars van het populisme want onbekend maakt onbemind... Ik wil weer kansen en werkgelegenheid bieden aan die groepen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ik ben weer op zoek naar aansluiting in de stad met projecten, bedrijven die onze missie begrijpen, die het op hun eigen manier uitdragen. Die open staan voor verandering en willen dat iedereen zich welkomt voelt..

Welkom in de Nieuwe Wereld, Welkom bij Sorgh & Hoop

Ken het verhaal van uw Surinaamse buren, collega, bewoners uit de straat, uw stad óf dorp. Wie zijn ze. Waar komen ze vandaan. Welke keuken hebben ze meegenomen....hoe kan deze keuken authentiek blijven maar toch aangepast worden aan Nederlandse producten van het seizoen, aan een leven met een overvolle agenda...

 Het introduceren van de nieuwe Surinaamse keuken betekent authentieke smaken met producten van  de boer, van het het seizoen. Ook wordt er gekookt met de nieuwste kooktechnieken op momenten dat er tijd is. Hierdoor wordt er rekening gehouden met een druk bestaan, overvolle agenda's. Iedereen leert Surinaams koken en hoeft niet meer naar de Surinaamse mama of de Surinaamse buren óf de toko. Door de verhalen over de marinades van de  Hindoestaanse tane Sita, de Javaanse tante Julie en de Creoolse tante Joosje leer je meer over de Surinaamse cultuur. Hilarische anekdotes over de migratie, feiten over de geschiedenis van de Surinamers en natuurlijk de vele tories,  vertellen je het verhaal van deze groep Nieuwe Nederlanders. ,

Kook met kliekjes, probeer de afval berg te verkleinen, kies voor zoveel mogelijk van de boer, van het seizoen, bio, Fair Trade, dier- en mensvriendelijk. Dit betekent een voorkeur voor scharreI- of bioproducten. Recepten met tips over koken met de restjes van de vorige dag of koken met afgekeurde groenten, die niet mooi maar wel lekker en voordelig zijn!. Of witte suikers vervangen door gezondere alternatieven zoals honing. Ook is er veel aandacht voor het smakelijk bereiden van groenten...zo dat iedereen hiervan gaat genieten.

We werken graag samen met projecten die langdurig werkelozen en jongeren klaarmaken voor een baan of ondernemerschap. Dit gebeurde al 20 jaar lang in de restaurants en we komen oud-personeel tegen bij leuke horeca of als werkgever. Ook nu gaan we samenwerkingen aan met partijen die onze missie delen. https://www.sorghenhoop.nl/over-sorgh-hoop/samenwerken

Al 15 jaar zijn er projecten in Suriname zoals een kindertehuis, een melkproject en het 3 keer per jaar versturen van boeken en kleding. Een deel van de inkomsten van de nieuwe activiteiten van Sorgh & Hoop zal worden gebruikt om nieuwe projecten te ondersteunen en op te zetten in Suriname zoals extra zorg voor  kinderen, vrouwen en ouderen ..we zullen u hiervan op de hoogte houden middels onze nieuwsbrief!!

 

Ik heb van mijn passie en missie mijn beroep gemaakt en was gedurende 15 jaar eigenaar van de restaurants Sorgh & Hoop en Kerrie & Koriander in Rotterdam centrum. Eerlijke, aardse belevingen in een nieuw jasje met trots en respect voor de authentieke keuken en oorspronkelijke culturen. Het verhaal van de cultuur werd verteld middels het decor, het team aan personeel, de presentatie van de gerechten, een cultuurkrant, exposities van kunstwerken.