Door onze passie en missie  zijn we altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Soms proberen we ze uit, passen we het aan en bieden we het aan in een nieuw jasje. Het kook-, cultuurboek Huiskip & Ons Belang staat hoog op ons lijstje en we hebben een behoorlijke groep aan fans. Door het enthousiasme waarmee de marinades zijn ontvangen raakte dit in versnelling en moesten er keuzes worden gemaakt.

In 2017 hebben we aan een aantal events meegedaan in Rotterdam om het publiek de marinades te laten proeven. Leuk was dat de oude klantengroep van Sorgh & Hoop te vinden waren op o.a. bij de Oogstmarkt , bij Rechtstreex en restaurant Buiten. Maar bij de Events zagen we ook de jongere groep waaronder ook de 3e en 4e generatie uit alle windstreken, die heel positief waren.

Natuurtalent

 Maandelijkse festival-markt van Natuurtalent in Schiebroek

Djemaa el Fna – Eetplein Rotterdam 2017

Van vrijdag 22 t/m zondag 24 september transformeert het Museumpark weer in Djemaa el Fna – Eetplein Rotterdam. De sfeer van duizend-en-een-nacht, midden in het centrum van Rotterdam. 

Zowel Sorgh & Hoop als Kruiden & Klompen zijn daar aanwezig!

Sorgh & Hoop Proeverij Puur &  Switie Marinades: 12:00 - 22:00

Kruiden & Klompen Cultuurspel 12:30 tot13:30  16:30 tot 17:30  18:30 tot19:30     

Sorgh & Hoop Culinair podium: 14:00 - 14:30 

Op het Culinair podium stelt een host  vragen aan Sandra over haar Boek Huiskip & Ons Belang, over de Marinades en over haar Toko-, en cultuurtours. Tegelijkertijd is er een kookdemonstratie door de Surinaamse kok Stephen Proces.

Sorgh & Hoop Masterclass Surinaamse koken met Sandra & Stephen : 15:00 - 16:00

Tijdens de  masterclass is het de bedoeling dat mensen echt wat leren en het daarna kunnen opeten.

Het gaat om 12 personen in groepjes van 2. Meld je op tijd aan, want vol =vol!!!

 

Zaterdag 2 september Besoukfestival Delfshaven.

Hier gaven we een kookdemonstratie rond 15.00 en was er een interview met Sandra van Houwelingen over haar nieuwe activiteiten in Rotterdam zoals het Surinaams kook-cultuurboek Huiskip & Ons Belang en de Puur & Switie Marinades. Verder speelden we voor het eerst  het Kruiden & Klompen Cultuurspel. Dit betekent ‘çultuurvragen’ aan de deelnemers met als prijs een draai aan het Rad van Cultuur. De deelnemers kwamen in gesprek met elkaar en reageerden enthousiast.

 

 Toko & Cultuurtours op de Kruiskade, Middellandstraat.

Diverse tours gedaan met bezoeken van toko, cultuurwinkel, uitleg, koken en proeven.

 

Oogstmarkt

Zaterdag 5 augustus en 19 augustus met de Marinades op de Oogstmarkt Noordplein in Rotterdam 

 

Tjop Tjop Rotterdam-West

Was een gezellig tropisch feestje met muziek, lekkere drankjes en veeeel lekkers.