Mijn restaurants met een verhaal

Eerlijke, aardse belevingen in een nieuw jasje met respect voor de authentieke keuken. Ik heb van mijn passie mijn beroep gemaakt en was gedurende 15 jaar eigenaar van o.a. het Surinaams-Caribische restaurant Sorgh & Hoop en het Thais-Indiase Galerie-Restaurant Kerrie & Koriander in Rotterdam centrum. Bijzonder was de eigentijdse uitstraling en de aandacht voor de cultuur en het verhaal. Authentieke gerechten werden op een bijzondere manier geserveerd, het personeel was afkomstig uit wel 20 culturen.

Personeel van de eerste Sorgh & Hoop op de Nieuwe Binnenweg in 1996

Sorgh & Hoop en  Kerrie & Koriander hebben al 15 jaar lang een honderdtal structurele werkelozen en jongeren intern opgeleid en een kans gegeven zich te ontplooien. Dit resulteerde vaak in een arbeidscontract volgens Horeca CAO.

Het mooiste geschenk is dat ik nog steeds velen tegenkom die werkzaam zijn in mooie horecaformules...zelfs op Curaçao en Suriname.

&

Curacao

Wij willen graag wat doen voor de 'Oude van Dagen' in Suriname en voor vrouwen een 'Blijf van mijn lijf' opzetten. Gedacht wordt aan een voedselbank, kookatelier waarbij vrouwen voor kwetsbare groepen zoals ouderen en kinderen zorgen.

Ook zijn we ons aan het oriënteren op een HIV opvangtehuis in Paramaribo.

Op langer termijn onderzoeken wij de mogelijkheid van een 'fair trade' chutneyfabriek in Suriname gerund door vrouwen als kleine zelfstandigen. Ook zijn we bezig met een sociale franchiseconcept voor de Ronde Markt op Curacao.