Al 25 jaar zijn er projecten in Suriname. zoals een kindertehuis . We willen meer doen, grotere stappen maken. Een deel van de inkomsten van de nieuwe activiteiten van Sorgh & Hoop zal worden gebruikt om nieuwe projecten te ondersteunen en op te zetten in Suriname en Curacao, waarbij extra zorg voor  kinderen, vrouwen en ouderen centraal staat. We houden u hiervan op de hoogte middels onze nieuwsbrief!!

We hebben een aantal jaren een melkproject gefinancierd. Ook hebben we met inzamelingen en eigen middelen kleding, linnengoed en schoolmateriaal gekocht voor de kinderen van het tehuis en kinderen van de basisschool en middelbare school van Nieuw Nickerie. We stimuleren dat restproducten van de dagelijkse markt hier terecht komen...dit met hulp van lokalen. Er staan altijd dozen thuis op de gang die gestuurd worden. Ik kreeg onlangs een telefoontje uit Suriname dat onze dozen gestuurd worden naar de indianen in Apura, West Suriname.

 

Toen ik 25 jaar geleden in Suriname kwam, in nieuw Nickerie vroeg ik de commissaris naar de kindertehuizen in Nieuw Nickerie. Zo kwam ik terecht bij Kindertehuis Open Poort, wat toen nog Olga Clarck heette. Er werd op de binnenplaats op open vuur gekookt. Julliano,1 van de eerste kinderen van het tehuis runde samen met 1 van de jonge leidsters, Rachel (zie foto) en Pater Filemon het tehuis.Ze zijn inmiddels getrouwd, hebben 4 kinderen en wonen nog in het kindertehuis. Er wordt niet meer met hout gekookt op het schoolplein, ze hebben nu een eigen keuken, steeds meer hulp..het gaat goed.

 

 

 

Januari 2020 langs geweest met een taart bij kindertehuis Open Poort in Nieuw Nickerie. Al 25 jaar verbonden bij het tehuis. Het gaat steeds beter. Er komt een kas voor groenten en fruit en een afdeling voor de opvang van ouderen vertelt Juliano vol trots. Rachel en Juliano hebben inmiddels 5 kinderen en wonen methet gezin in het kindertehuis.

 

Hiernaast kijk ik toe terwijl de kinderen bijles kregen van een vrijwilligster uit Nederland.

 

 

In Januari 2020 ontmoette ik Sunil Sitaldien voor het eerst. Hij is bezig met het opzetten van een bibliotheek en studieplek voor de jeugd in Nieuw -Nickerie en omgeving. Dit in de voormalige kruidenierszaak als nagedachtenis  van zijn vader. Hij is dag en nacht hieree bezig en ik was onder de indruk van dit initiatief. Wij stuurden de afgelopen tijden 3 grote dozen met literatuur naar dit bijzondere initiatief van Sunil Sitaldien.

Stephen ondersteunt hier in de ontwikkeling van gevulde Surinaamse broodjes voor Sorgh & Hoop in samenwerking met Talent010.

Pakketten naar Apoera

Onze pakketten worden dit keer gestuurd naar Apoera, een indianendorp aan de Corantijn rivier in Suriname.

Een feestje voor de kinderen

Vrijwilligers maken een lekkere maaltijd voor de kinderen

De kinderen genieten