Ken het verhaal van uw Surinaamse buren, collega, bewoners uit de straat, uw stad óf dorp. Wie zijn ze. Waar komen ze vandaan. Welke keuken hebben ze meegenomen....hoe kan deze keuken authentiek blijven maar toch aangepast worden aan Nederlandse producten van het seizoen, aan een leven met een overvolle agenda...

Mijn Keti Kotie viering in Rotterdam.
Wow, wat een tropisch feest weer tijdens het Keti Koti Festival in het Wijkpark aan de West-kruiskade in Rotterdam. De afschaffing van de slavernij in 1863 wordt groots gevierd. Ik, met mijn Hindoestaans uiterlijk en mijn witte partner zijn nog steeds sterk in de minderheid. Dat vind ik jammer maar ik merk steeds meer belangstelling voor dit stukje geschiedenis.

Voor meer informatie:

https://www.sorghenhoop.nl/blog/337733_mijn-keti-koti-viering

 

Het introduceren van de nieuwe Surinaamse keuken betekent authentieke smaken met producten van  de boer, van het het seizoen. Ook wordt er gekookt met de nieuwste kooktechnieken op momenten dat er tijd is. Hierdoor wordt er rekening gehouden met een druk bestaan, overvolle agenda's. Iedereen leert Surinaams koken en hoeft niet meer naar de Surinaamse mama of de Surinaamse buren óf de toko. Door de verhalen over de marinades van de  Hindoestaanse tane Sita, de Javaanse tante Julie en de Creoolse tante Joosje leer je meer over de Surinaamse cultuur. Hilarische anekdotes over de migratie, feiten over de geschiedenis van de Surinamers en natuurlijk de vele tories,  vertellen je het verhaal van deze groep Nieuwe Nederlanders. ,

 

 

 

Tijdens kookworkshops leer je koken met nieuwe producten en vertel ik het Surinaams verhaal

Oogstmarkt Rotterdam. Surinaamse proeverij met producten van de Oogstmarkt bereid met de marinades van Sorgh & Hoop. Veel enthousiasme en bekende gezichten uit de restaurants.

Vandaag, zondag 27 oktober, vieren alle Hindoestanen, Indiase immigranten in de hele wereld Divali. Dit feest van de duizend lichtjes, is een van de belangrijkste Hindoefeesten uit India maar wordt ook in Afrikaanse landen zoals Zuid-Afrika, in Engeland en Nederland en zelfs in Canada, de Verenigde staten, Azië en het Caribisch gebied gevierd. Het is een dag van bezin­ning op al het goede in de schepping, gesymboliseerd door het licht.

 

Voor meer informatie:

https://www.sorghenhoop.nl/blog/366152_divali-2019