Vrouw Joosje Creoolse Basismarinade

Deze marinade met onder andere anijs, piment en kaneel wordt gebruikt voor Creoolse vis-. vlees- en groentegerechten. Denk aan gerechten met bruine bonen, bakkeljauw, makreel, geroosterd vlees, pom en aardvruchten, Creoolse paddestoelen, roerbak van gemixte groenten. Creoolse pindasoep, soep van aardvruchten (diverse knollen) en nog veel meer...

Voor recepten zie site. Onderstaande afbeelding is een proefflesje

Creoolse marinade:

Ingrediënten o.a.
Groenten (tomaat, ui, knoflook), specerijen (gember, anijszaad, steranijs, peper, piment, kaneel venkelzaad,
kruidnagel), tamari (water, sojabonen, zout), honing, zonnebloemolie, water, zout,

Voedingswaarde per 100 gram

g 2,28 Zout
g 2,22 Zout (als Na x 2,5)
g 2,33 Eiwit (Totaal)
g 1,73 Vezels
g 9,74 Koolhydraten (Suikers (totaal))
g 13,66 Koolhydraten (Totaal)
g 3,90 Vet (Meervoudig onverzadigd)
g 1,44 Vet (Enkelvoudig onverzadigd)
g 0,73 Vet (Verzadigd)
g 6,40 Vet (Totaal)
kcal 126,09 Energie (kcal)
kJ 526,92 Energie (kJ)