Marinades nu te koop!

Vanaf de 3e week van Januari te koop in alle Marqt vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Nu al te koop in deze Toko's:

Rotterdam

Poelier Vitesh, Vierambachtsstraat 68-B, 3023 AR Rotterdam, http://www.vitesh.nl/
Pak Eastern food, 1e Middellandstraat 56, 3014 BG Rotterdam
Toko 010 in Rotterdam, Riederlaan 46, 3074CH Rotterdam
Tropische Winkel Jaanvi, Aleidisstraat 105-A 3021 SJ Rotterdam
Tropische winkel de Palmboom, Vuurplaat 168 Rotterdam
 
Almere
Toko Suripoort, Europalaan 907, 1363 CE Almere, sluit om 19:00 Telefoon: 036 525 0324
Toko Combe, Noordeinde 83-85, 1334 AM Almere
Tigry's Tropical Supplies & Services, Bandastraat 74, 1335 JW Almere
Al-Sheikh, Markerkant 10-118, 1316 AL Almere
 

Lelystad

Tropisch Centrum Lelystad, Agorahof 22, 8232 DX Lelystad

Vikash in Lelystad, Florijnstraat 62, 8232VA Lelystad

De Sorgh & Hoop marinades opgedragen aan Tante Julie, Joosje en Sita.

Om thuis dus écht authentiek Surinaams te koken, heeft Sorg & Hoop als eerste merk 3 kant en klare marinades gemaakt om zo de gerechten van de 3 grote bevolkingsgroepen, de Hindoestanen, Javanen en Creolen thuis zelf te maken. In alle bevolkingsgroepen zijn er sterke vrouwen, de Tantes. Zij onderhouden vaak het hele gezin door het maken van hun lekkers en het runnen van een winkel, marktplaats of eethuisje. De marinades zijn een eerbetoon aan deze dames en dragen hun naam.

De Hindoestaanse Marinade van Tante Sita: een belangrijke ingrediënt hiervan is de kerrie. Een mengsel van veel kruiden die de contractarbeiders uit India meenamen. Bekende gerechten zijn Kerrie Kip met Roti, vele vegetarische groentengerechten, linzen en chutney met kerrie.

De Creoolse marinade van Tante Joosje: belangrijke ingrediënten hiervan zijn steranijs en piment en gember. De  nazaten van de slaven zorgde voor de Caribisch – Creoolse keuken en maken mooie gerechten zoals de Creoolse barbecue,  bakkeljauw en bruine bonen..

De Javaanse marinade van Tante Julie: verse gember, laos en sereh zijn kenmerkend in gerechten als nasi, saoto soep en saté. De contractarbeiders uit Indonesië brachten de Javaanse keuken naar Suriname.

 

 

 

Yuri Pieplenbosch (Creative Director – Alterego): Makkelijk, snel en smakelijk. Dat zijn de voorwaarden die ik stel aan een doordeweekse maaltijd. Door het drukke werkende bestaan en het gezinsleven wil de avondmaaltijd nog wel eens in het gedrang komen. En wanneer je dagelijks met Food & Drinks producten te maken hebt (ik heb een reclamebureau in deze branche) dan moet eten ook echt wel lekker zijn. Zo heb ik de marinades van Sorgh & Hoop deze zomer mogen ontdekken. Kokend in de buitenlucht (wat de exotische sfeer bevorderd) ben ik uitgenodigd om een aantal gerechten te mogen proeven die zijn klaargemaakt met de verschillende marinades. Gezien mijn Indische roots, sprak de Javaanse marinade mij het meeste aan. Blokjes tofu en tempeh, een sjalotje en wat champignons in de wok op hoog vuur roerbakken. Een flinke schep Javaanse marinade erbij en klaar! Een volledige maaltijd in no time op tafel! En de smaak….heerlijk! Samen met geurige Pandan rijst, huisgemaakte sambal, seroendeng en gebakken uitjes, doet het me zelfs denken aan de gerechten die ik ken van mijn oma. Dat smaakt naar meer!

 

Anilda: The X Culture Club

Tijdens de Tokotour hebben we kunnen genieten van heerlijke gerechten met de drie verschillende marinades. Zo makkelijk kan lekker en authentiek zijn. Ik kan niet wachten tot het kookboek en de marinades uitkomen! ~

Radha Poeran, yogadocent: Sandra onwijs bedankt voor de heerlijke maaltijd met jouw marinades. Ik hou van natuurlijke & lekkere smaken, koken met pakjes en zakjes past niet in onze keuken. Maar deze marinades komen wel in mijn keuken, je proeft de verse & eerlijke ingrediënten. Het gemak waarmee je je eten de heerlijke uitgesproken Surinaamse smaken geeft is fantastisch. En wat het extra bijzonder maakt is de passie en liefde die Sandra erin heeft gedaan.

 

Marianne Roelofs, liefhebber van (h)eerlijke en gezonde producten. “Ik maakte kennis met de marinades tijdens de toko tour van Sorgh en Hoop en de daaraan gekoppelde kookworkshop.

Met gemak maakten we de meest heerlijke Surinaamse gerechten, zowel vlees, vegetarisch als veganistisch. Geen gepuzzel welke kruiden in bepaalde gerechten horen,of goed bij elkaar passen. Nee, gewoon een potje openen en klaar. En nog gezond ook. Normaal mijd ik pakjes, potjes en zakjes vanwege alle, in mijn ogen onnodige toevoegingen, maar deze krijgen een vaste plek in mijn keuken. Een absolute aanrader!”

 

 

Heleen Cameraad, coach en nog veel meer...

Heb een heeeerlijk makkelijk recept met de marinade.
Lekker boeren brood grof gesneden. Insmeren met een marinade en hierna in de oven roosteren met stukjes kip!
Serveer hierbij sla, plakjes tomaat en fijn gesneden komkommer. Stapel het op elkaar en geniet!

De Sorgh & Hoop marinades spelen in op de behoefte van snel, lekker en gezond.

De marinades van hoge kwaliteit in combinatie met verse ingrediënten voorziet in de behoefte bij iedereen met een overvolle agenda. Met 2 scheppen marinade en groente wat u in huis heeft en eventueel ook vlees, vis óf schaaldieren bereid u namelijk n 10 minuten een maaltijd met een authentieke Javaanse, Creoolse óf Hindoestaanse smaak. Het voldoet aan alle kwaliteitseten, is gezond en is vooral heel erg lekker..

 

De Sorgh & Hoop  Puur & Switie marinades zijn zo bijzonder omdat je…

gezond & snel Surinaams kan koken zonder uren in de keuken te staan.

 kiest voor producten die puur & eerlijk zijn zonder geur-, kleur- en smaakstoffen.

met de marinades zowel, veganistisch,  vegetarisch, vis of vlees kan koken met producten van het seizoen.

nu zélf Surinaams kan koken voor je Surinaamse buren…en zal merken dat je geen keukenprins of -prinses hoeft te zijn..

niet van uitgebreid  koken houdt maar wel lekker, gevarieerd en gezond wilt eten.

je ook Halal kan koken omdat de marinades Halal gecertificeerd zijn.