Onze kant & klare marinades voor de hele Surinaamse keuken gemaakt door onze Tantes

Om thuis dus écht authentiek Surinaams te koken, heeft Sorg & Hoop als eerste merk 3 kant en klare marinades gemaakt om zo de gerechten van de 3 grote bevolkingsgroepen, de Hindoestanen, Javanen en Creolen thuis zelf te maken. In alle bevolkingsgroepen zijn er sterke vrouwen, de Tantes. Zij onderhouden vaak het hele gezin door het maken van hun lekkers en het runnen van een winkel, marktplaats of eethuisje. De marinades zijn een eerbetoon aan deze dames en dragen hun naam.

De Hindoestaanse Marinade van Tante Sita: een belangrijke ingrediënt hiervan is de kerrie. Een mengsel van veel kruiden die de contractarbeiders uit India meenamen. Bekende gerechten zijn Kerrie Kip met Roti, vele vegetarische groentengerechten, linzen en chutney met kerrie.

De Creoolse marinade van Tante Joosje: belangrijke ingrediënten hiervan zijn steranijs en piment en gember. De  nazaten van de slaven zorgde voor de Caribisch – Creoolse keuken en maken mooie gerechten zoals de Creoolse barbecue,  bakkeljauw en bruine bonen..

De Javaanse marinade van Tante Julie: verse gember, laos en sereh zijn kenmerkend in gerechten als nasi, saoto soep en saté. De contractarbeiders uit Indonesië brachten de Javaanse keuken naar Suriname.

 

 

De Sorgh & Hoop marinades spelen in op de behoefte van snel, lekker en gezond.

De marinades van hoge kwaliteit in combinatie met verse ingrediënten voorziet in de behoefte bij iedereen met een overvolle agenda. Met 2 scheppen marinade en groente wat u in huis heeft en eventueel ook vlees, vis óf schaaldieren bereid u namelijk n 10 minuten een maaltijd met een authentieke Javaanse, Creoolse óf Hindoestaanse smaak. Het voldoet aan alle kwaliteitseten, is gezond en is vooral heel erg lekker..

 

De Sorgh & Hoop  Puur & Switie marinades zijn zo bijzonder omdat je…

gezond & snel Surinaams kan koken zonder uren in de keuken te staan.

 kiest voor producten die puur & eerlijk zijn zonder geur-, kleur- en smaakstoffen.

met de marinades zowel, veganistisch,  vegetarisch, vis of vlees kan koken met producten van het seizoen.

nu zélf Surinaams kan koken voor je Surinaamse buren…en zal merken dat je geen keukenprins of -prinses hoeft te zijn..

niet van uitgebreid  koken houdt maar wel lekker, gevarieerd en gezond wilt eten.

je ook Halal kan koken omdat de marinades Halal gecertificeerd zijn.