Het leven is zo heerlijk als je binnen 10 minuten kan genieten van smakelijke comfort food. Aubergine is een dankbare groente die heerlijk de kruiden opneemt... Natuurlijk heb je altijd roties of wraps in huis en een beetje huisgemaakte vegetarische chutney. Zelfs mijn man hoeft er geen vlees bij...
Plan
- 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
- 2 aubergines (ongeveer 400 gram)
- 1 ui
- 1 tomaat
- 4 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
- 4 rotieplaten, nan of wrap of kook rijst
- 1 Tl zout of meer of minder naar smaak óf vegetarische bouillonpoeder
Optioneel
- madame Jeanet peper fijngestampt of zwarte peper naar smaak
- 2 fijngesneden tomaten
Prep
- Snij de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm
- Snij de ui in stukjes, middelfijn
- Snij de tomaten in stukjes
- stamp of snij je peper of welke peper dan ook
Plezier
- Doe de olie in de pan
- Voeg de ui en de kerriepasta toe.
- Roerbak de aubergine op hoog vuur
- Voeg de tomaat toe
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Sluit de pan 2 minuten totdat alles gaar is.
- Warm de rotie of wrap of nan op.
Psstt....
- Voeg tegelijk met de aubergine eventueel fijngesneden paddestoelen toe in de pan voor het roerbakken
- Garnalen samen met de aubergine bakken is ook heerlijk!
- Diepvries doperwten of tuinbonen kan je ook toevoegen als het aubergine gerecht klaar is.
- Lekker hierbij is de frisse Appel-Aubergine Chutney van Tante Sita en rijst, rotie of naa!